Alle 7 Tips over slapen op je werk

1) Steeds meer Amerikaanse bedrijven bevorderen het slapen op de werkplek. Het aantal naprooms neemt toe. Niet iedere organisatie ziet het doen van hazeslaapjes echter zitten. Zo staat in het werknemershandboek van de politie van New Jersey dat slapen tijdens het werk zal worden bestraft met demotie, schorsing of ontslag.

2) De National Sleep Foundation (NFS) heeft in de V.S. de laatste week van maart uitgeroepen tot ‘nationale week van het slaapbewustzijn’. De stichting wil iedereen ervan doordringen hoe belangrijk slaap wel niet is voor gezondheid, productiviteit en veiligheid en wat de gevolgen zijn van te weinig slaap. (http://www.sleepfoundation.org)

3) Volgens psycholoog Mark Rosekind, die onder andere onderzoek deed naar het effect van slaap onder piloten, kan veertig minuten slaap de productiviteit met 34% verhogen, terwijl allertheid met 100% stijgt.

4) In Zuid-Europa is een middagdutje doen heel normaal. De siesta ontstond doordat boeren zo’n vette lunch verorberden dat ze een middagslaapje nodig hadden om het voedsel goed te kunnen verteren.

5) Neem vaker de trein of bus naar je werk. Dan kun je voor en na je werk nog even slapen.

6) De gemiddelde volwassen Amerikaan slaapt bijna 7 uur per dag. Een eeuw geleden was dit nog 8,5 uur.

7) Een goede smoes wanneer je slapend wordt aangetroffen op je werk: ‘Dit is in ruil voor de zes uur die ik tijdens mijn slaap over mijn werk gedroomd heb’.

Weltrusten !!

bron: Ballenbak.net