Schlossberg beddengoed

De oorsprong van het Schlossberg beddengoed ligt in het idyllische Zwitserse Tösstal waar de traditie van textielverwerking zelfs teruggaat tot in de Middeleeuwen . In 1833 opende luitenant Johann Kaspar Winkler in Turbenthal een mechanische spinnerij Met de mechanisering van de textielindustrie in de 19e eeuw kwamen dus de eerste weefgetouwen en spinmachines hun intrede doen. Zodoende is Boller Winkler net zo oud als de universiteit van Zürich of de uitgeverij Rinigier.

Tegenwoordig maakt Schlossberg Textiel AG dan ook deel uit van de Boller Winkler-groep, waarbij terugkeken kan worden op een oude textieltraditie vol met ervaring. Het merk Schlossberg staat voor de verwerking van de edelste textiel, rijke prachtige design en hoogwaardige verwerking.

mechanische-spinnerij-schlossberg

Dit alles heeft ten gevolge dat er hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteitsnorm, kenmerkend is dan ook dat bijv. op toegepaste ritssluitingen een levenslange garantie wordt gegeven, uitgezonderd excessief misbruik van de produkten. Schlossberg, uw keus voor een hoge kwaliteit beddengoed?

Schlossberg past uitsluitend dubbel getwijnde garens toe waarbij de dessins voor de overtrekken ontwikkeld zijn door een eigen ontwerpstudio en geconfectioneerd worden in een eigen atelier. De gemiddelde tijdsduur die gemoeid is met het ontwerpen en toepassen van een nieuwe dessin bedraagt een half jaar. Daarnaast is een belangrijk aspect voor een constante kwaliteit, om altijd voor dezelfde weverijen en printbedrijven te kiezen, dit in tegenstelling tot veel andere merken die met produktielijnen regelmatig, omwille van o.a. prijsdruk , besluiten te switchen van de ene naar de andere leverancier waarbij dit soort keuze’s kunnen leiden tot kwaliteitsvermindering per produktielijn. Om dit te voorkomen heeft Schlossberg zeer overwogen de beslissing genomen met een aantal vaste partijen te werken.

De gehele afwerkings processen worden uitgevoerd met grote verantwoordelijkheid voor het product en milieu en met de zorgvuldige selectie van leveranciers en productieprocessen. Als voorbeeld dient, waar het gaat om het verantwoord met de milieuaspecten omgaan, wel dit: Water wat tijdens het produktieproces nodig is geweest kan nadien weer dienen als drinkwater. Schlossberg onderschrijft de strikte richtlijnen van het kwaliteitslabel Ökotex Standard 100. Er zijn maar weinig ervaringen die meer luxe doet ervaren dan het comfort van fijne Schlossberg beddengoed. En als u dan uzelf omringt voelt met de rijke texturen en elegante ontwerpen van Schlossberg bedlinnen, ervaart u een koestering in luxe.

Oeko-tex-100-getest-goed-voor-mens-en-mileu

Schlossberg Zwitsers bedlinnen biedt een heel scala van exclusieve stoffen waaronder top van de lijn jacquard, katoen satijn Supima en 100% katoenen jersey breisels. Schlossberg beddengoed is voorzien van unieke en ingewikkelde patronen, ideaal voor zowel de moderne als traditionele huisstijl. Het luxe bedlinnen is ontworpen met de artistieke schoonheid van de natuur, elegante prints, zand en zee patronen, een reeks van elegante bloemen, eigentijdse graphics, strepen en nog veel meer! Schlossberg bedlinnen zijn voorzien van rijke details in elk een luxe design, waardoor deze uitstekend tot zijn recht komen in uw slaap- of logeerkamer. Een groot aantal dessins is gebaseerd op zogenaamde zeefdruk waarbij er een prachtig en diep kleurenpalet onstaat en het aantal toegepaste kleuren in één zeefdruk kunnen oplopen tot 14 à 16 kleuren.

zeefdrukken-Schlossberg-beddengoed-tot-wel-16-kleuren

Vezellengte van het katoen, glans, fijnheid en uniformiteit bepalen de kwaliteit en de prijs van katoen. Slechts 10 % van de wereldwijde katoenoogst voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Schlossberg.  De ontwerpen van Schlossberg zijn allemaal ontworpen met de hand en technisch geïmplementeerd in de hoogste kwaliteit. Er wordt een assortiment gevoerd waarbij al de gronddoeken dezelfde kwaliteit hebben te weten katoen-satijn waarbij dus uitsluitend de mooiste langstapelige katoenvezels worden toegepast, deze vezels worden vooraf eerst nog eens extra gekamd zodat de mooiste en fijnste kwaliteit verwerkt wordt.

Wetenswaardigheden omtrent Schlossberg beddengoed:

Er zijn, allemaal gebaseerd op een prachtige katoen satijn binding, vier doekuitvoeringen verkrijgbaar in de Schlossberg-collectie te weten:

 • Uni kleur
 • Single cotton print (één kleur druk op wit gronddoek)
 • Zeefdruk (zelfs 14 tot 16 kleuren).
 • Digitale print (minder diepte en minder volle kleuren t.o.v. zeefdruk). 
  deze laatste serie wordt veelal in minder maatvoeringen geleverd.

Naast de katoen satijn binding wordt er ook gewerkt met jacquard geweven doeken veelal ondergebracht bij het label Zimmer+Rohde en de meest verfijnde jersey kwaliteit “Jersey Royal” zowel in dekbedhoezen als hoeslakens.  De toegepaste jersey is een soepele en zachte kwaliteit stof gemaakt van puur, gemerceriseerde, katoen . De jersey is ademend en stijlvol waarbij de bijzonder fijne oppervlaktestructuur van dit katoenen breisel bijdraagt tot een weldadige en  luxe slaapomgeving. Zo brengt Schlossberg in samenwerking met Zimmer+Rohde een prachtige collectie beddengoed op de markt genaamd ZR by Schlossberg!

Alle dekbedhoezen worden uit één stuk (dus zonder naad bovenaan het overtrek) geconfectioneerd.  Daarbij uitgezonderd een overtrek wat uit twee verschillende prints (onder- en bovenzijde) of print en uni-kleur worden gecombineerd, een zogenaamde “Doubleface”, dan is er wel sprake van een naad bovenaan het dekbedovertrek.

Verder is het belangrijk om te weten bij de toepassing van twee verschillende kleuren is het feit dat Schlossberg geen combinatie, waarbij sprake is van een (te) groot kleurverschil, toepast. Simpelweg om ricico’s van kleurdoorloop te voorkomen, ook al is die kans nog zo klein.

Uitvoeringen dekbedovertrekken:

 • Sack-open: doeklengte 260 cm. waarbij het doek op het uiteinde voorzien is van een split.
 • Halfopen: uiteinde “vernauwd -deels dichtgestikt-” hierbij is dan geen sprake van een instopstrook wel is de
  totale lengte dan weer 260 cm.
 • Trechtervormige vernauwing (flessenhals) vanaf 220 naar 260 cm. (veelal oplossing bij bedtextiel toegepast in België)
 • Ritssluiting (Scandinavische oplossing) hierbij is dan geen sprake van een instopstrook.

Sack-open

Schlossberg-confectie-van-dekbedhoes-met-open-onderzijde

Half-open

Schlossberg-confectie-van-dekbedhoes-afgewerkt-met-rits-en-instopstrook

met flessenhals

Schlossberg-confectie-van-dekbedhoes-met-flessenhals

Ritssluiting op 260 cm.

Schlossberg-confectie-van-dekbedhoes-afgewerkt-met-rits-op-260-cm.-lengte

Ter informatie: Het grijs gearceerde deel in de afbeeldingen staat symbool voor het dekbed in de dekbedhoes.

Uitvoeringen kussenslopen:

onderstaande opsommingen al dan niet op basis van prijstoeslag.

 • hotelsluiting – met een toepasbare optie: de Oxford rand –volant rondom sloop het kussensloop-
  en optioneel sierstiksel in de overgang tussen kussensloop en Oxford-rand.
 • ritssluiting
 • knoopsluiting (functioneel en niet bedoeld voor de sier)

Wasvoorschrift – do’s en don’ts

 • Altijd de eerste keer wassen op 60 graden dit ter extra fixering van de kleuren, daarna kan er op 40 graden gewassen gaan worden.
 • Nooit het bedtextiel centrifugeren met meer dan 800 toeren, en altijd binnenste buiten wassen, dit geldt ook voor de toepassing van een droger, wat overigens altijd dient te gebeuren op “strijkdroog”.

Maar let op: Zodra de droger klaar is zal het textiel “vochtig” kunnen aanvoelen, dit nooit nog eens extra drogen aangezien het vochtig aanvoelen wordt veroorzaakt door damp wat wordt vastgehouden in het gedroogde textiel.

wasvoorschriften-voor-Schlossberg-beddengoed

Advies is dan ook om de was aan de lijn (ook nu weer binnenste buiten) drogen dit kan uiteraard zowel binnen als buiten gedaan worden. Verder draagt het binnenste buiten drogen aan een waslijn (buiten) bij tot een extra bescherming tegen de UV-straling.

Nooit het bedtextiel blootstellen aan bleekmiddelen in wasmiddelen, anti-rimpelcréme’s, produkten als clearasil etc. aangezien dit het “ontkleuren” van de textiel tot gevolg zal hebben. Deze invloeden van buitenaf zullen dan ook niet vallen onder de geldende garantievoorwaarden.

Schlossberg hanteert een zeer selectief wereldwijd dealerbeleid. Bent u op zoek naar unieke ontwerpen? De Schlossberg dessins in onze beddenspeciaalzaak hebben ze! Hoe zit het met geometrische vormen en klassieke strepen? Schlossberg zal u niet teleurstellen! Schlossberg Zwitserland houdt nauw contact met de wensen van hun klanten en heeft zich bewezen met een onberispelijke merkreputatie.


Merknaam – Schlossberg Textil AG
Gevestigd in – Zwitserland (Turbenthal)
Vervaardigt: Beddengoed zoals dekbedhoezen, hoeslakens,kussenslopen,lakens, handdoeken en badjassen.
Een fabrikant met een lange traditie en vakmanschap in het produceren van de hoogste kwaliteit beddengoed om tijdens de persoonlijke
momenten van de dag of nacht te kunnen genieten.


Schlossberg-beddengoed
Beddengoed-Zimmer-en-Rohde-by-Schlossberg
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule