beddengoed-Christian-Fischbacher

Christian Fischbacher textiel

Onze affiniteit met Christian Fischbacher textiel loopt als een rode draad door het bestaan van onze beddenspeciaalzaak. Evenals Christian Fischbacher wordt ook door ons al generaties lang advies gegeven waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in ’t vaandel staan. Al bijna twee eeuwen , is Christian Fischbacher werkzaam in het hart van de textielindustrie . Het is een familiebedrijf met hoofdkantoor in St. Gallen – Zwitserland , een centrum voor de textielindustrie sinds de 13e eeuw.

De producten worden gemaakt met grote aandacht voor detail, een diepgewortelde passie voor kwaliteitsmaterialen en een constante drang naar creatieve innovatie . Christian Fischbacher textiel collecties o.a. op het gebied van beddengoed en interieurstoffen worden gemaakt voor luxe interieurs. Christian Fischbacher werkt uitsluitend en alleen met de mooiste kwaliteit egyptische mako-katoen (100% natuur) waarbij de stapellengte minimaal 5 cm. lengte betreft.

Swiss-made-Christian-Fischbacher-textiel

Het samenspel tussen de traditie en het hedendaagse is de uitdaging waar ChristianFischbacher voor gaat. Voor de ontwikkeling van nieuwe collectie’s zijn de ontwerpers bij Christian Fischbacher bepalend. De collectie van Christian Fischbacher textiel omvat bloemmotieven, klassieke patronen, geometrische patronen en onverwachte designs. De bedrukte dekbedhoezen zijn werkelijk prachtig en een lust voor het oog. Alle patronen, figuren en kleuren ontstaan door de technieken van het zeefdrukken. In diverse laagdiepte’s laat men kleur voor kleur de mooiste dessins en kleurencombinatie’s ontstaan. Het traditionele vakmanschap staat er garant voor dat de kleuren van het beddengoed mooi blijven. De inspiratie voor de dessineringen komen voort uit o.a. de modewereld, interieur-design, architectuur.

Christian-Fischbacher-textiel-dekbedhoes-Arctica-natuurlijke-kleuren-en-vormen

Christian Fischbacher staat door zijn ontwerpers en gebruik van hoge kwaliteit stoffen binnen de bedrijfstak bekend als een zeer innovatieve leverancier bekend. Er is een uitgebreide ervaring aanwezig op het gebied van mode, weeftechnieken en stofbedrukking. Dankzij hun deskundigheid en inzet zie je de stoffen van Christian Fischbacher regelmatig terug in toonaangevende trendboeken.

Volgens Europese ambachtelijke traditie worden de originele ontwerpen met de hand opgezet en met kleuren ingeschilderd. De stoffen vertellen verhalen uit verschillende werelden. Nu eens ademen zij rijkdom, dan weer sereniteit. Dit varieërt van uitbundige, kleurige patronen tot rustige dessins en serene kleurstellingen. Stuk voor stuk creëren ze allemaal een andere sfeer, waardoor uw leefomgeving op een verwonderlijke wijze kan veranderen.

Beddengoed-Christian-Fischbacher-dekbedhoes-Sommerwonne

Wanneer u het geritsel van weelderige zijde of de koelte van licht linnen ervaart , zult u bemerken dat de stoffen van ChristianFischbacher sensueel zijn. De collectie beddengoed van Christian Fischbacher kenmerkt zich door eigentijdse, creatieve ontwerpen op katoen en katoen satijn van de allerhoogste kwaliteit. Zo is er sprake van diverse keuze’s in doekkwaliteiten onder andere:

 • perkal katoen
 • katoen satijn
 • jacquard geweven
 • jersey
 • pique

Dit bekende Zwitserse merk biedt een enorm grote keus op het gebied van uni-kleuren zodat een nagenoeg iedereen voor zijn of haar kleurstelling zal kunnen kiezen. De bestellingen worden apart in behandeling genomen en worden geproduceerd in het atelier van Fischbacher in Zwitserland.

In alle door u gewenste, internationale, maten wat inhoudt dat dit dus ook uitzonderlijke maten zouden kunnen wezen. Van dekbedovertrekken met knoop- of ritssluitingen en naar keuze met of zonder instopstrook. Verder kunnen alle uni-kleur dekbedhoezen worden uitgevoerd in zogenaamd “Double Face” waarbij zowel de onder- als bovenzijde van een een andere kleur voorzien worden. Ook is er de mogelijkheid aparte / afwijkende maten hoeslakens en slopen te laten confectioneren, alles wordt met Zwitserse precisie tot in de puntjes verzorgd. Vanwege deze exclusieve confectiewijze dient u rekening te houden met circa 6 weken levertijd, maar daarna zult u als een vorst genieten! Jarenlang…


Wasinstructies-voor-beddengoed

Wasinstructies voor beddengoed

 • volg altijd de wasinstructies op het etiket, dit geldt zowel voor witte, bonte, effen en printstoffen.
 • was nieuw beddengoed altijd voor het gebruik ervan.
 • er wordt sterk aangeraden witte, bonte en donkere kleuren apart te wassen.
 • sluit knopen en/ of ritsen zodat deze niet verstrikt raken en beddengoed niet kunnen beschadigen.
 • gebruik bij voorkeur ALTIJD een waszak – of oude kussensloop.
 • doe het beddengoed losjes in de trommel, laad deze dus niet te vol, een te volle trommel kan tot beschadiging van wasgoed leiden.
 • was het beddengoed van Christian Fischbacher altijd separaat van ander wasgoed.
 • laat het beddengoed niet vochtig liggen, dit dient onmiddelijk na het wassen te worden opgehangen om te drogen of plaatst het in de droogtrommel.

Wasvoorschrift

 • was al het Christian Fischbacher beddengoed op 60 graden (warm water),  geen hogere en ook geen lagere temperatuur.
 • gebruik daarbij uitsluitend bont- of fijnwasmiddel zonder optische bleekmiddelen.

Droog-instructies

 • het Christian Fischbacher katoenen beddengoed kan veilig in de droger worden gedroogd op gemiddelde warmte, strijkdroog.
 • droog het beddengoed separaat van ander wasgoed.

Strijk-instructies

 • het beddengoed is eenvoudig te strijken aan de achterzijde op een matige hitte als de stof nog licht vochtig is, hierdoor wordt de maximale glans van het beddengoed behouden.
 • Jersey beddengoed behoeft niet te worden gestreken.
christian-fischbacher-beddengoed-wasvoorschrift-en-wasinstructies

Merknaam – Christian Fischbacher
Gevestigd in – Zwitserland (St. Gallen)
Vervaardigt: Beddengoed zoals dekbedhoezen, hoeslakens, kussenslopen.
We hebben deze fabrikant in onze collectie opgenomen aangezien we, dat deel van onze klanten die pure luxe willen ervaren, dit met deze fabrikant kunnen bieden. Christian Fischbacher maakt de kwaliteiten die deze luxe met zich mee brengt.


Beddenspecialist-Kalkman-logo
Christian-Fischbacher-beddengoed
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule