Helpt een meting bij de bedkeuze?

Er zijn diverse metingen die u kan laten uitvoeren bij een beddenspeciaalzaak. Helpt een meting bij de bedkeuze? T’is niet zo dat elke beddenspeciaalzaak deze metingen ook daadwerkelijk toepast, er zijn ruim voldoende verkopers die bogen op hun jarenlange kennis en ervaring en u op basis daarvan een advies geven, of dit laatste nu de juiste wijze is?

De metingen die kunnen worden uitgevoerd zijn deze:

  • drukmeting
  • profielmeting
  • spierspanningsmeting
  • SlaapID® meting

Drukmeting:

De drukmeting zegt iets over de druk die op het lichaam wordt uitgeoefend en niet meer dan dat. De vitaliteit van een mens is bepalend in het wel of niet goed om kunnen gaan met de belasting op het lichaam en langdurig op bed liggen is er daarnaast voor vitale mensen niet bij. Het betreft dan ook een meting die in ieder geval niet alleszeggend is over de juiste keuze van een bed.

Profielmeting:

Een profielmeting betreft vaak een meting in zijligging hetzij de linker- of rechterkant. Dit meestal op een testmatras met bijbehorende lattenbodem. Reden om deze meting niet als zinvol te beoordelen heeft te maken met het feit dat er buiten zo’n lattenbodem veel meer soorten lattenbodems maar überhaupt meer soorten van bedbodems te kiezen zijn en daarnaast liggen we niet stil in bed maar nemen we regelmatig andere slaaphoudingen aan dus een meting in één lichaamshouding is wel pover.

Spierspanningsmeting:

De spierspanningsmeting wordt nogal eens betiteld als een nuttige meting maar of dit daadwerkelijk het geval is valt te bezien. De spierspanning kan per mens nogal behoorlijk verschillen, natuurlijk kan er per verschillende ondergrond een andere spierspanning gerealiseerd worden maar er zitten onderling tussen mensen nu éénmaal variabelen en niet alleen spierspanning bepaald de juiste keuze. Lichaamslengte, lichaambouw en lichaamsgevoeligheid, doen ook een behoorlijke duit in het zakje.

SlaapID® meting:

Een SlaapID® meting gaat ten opzichte van de drie andere meetmethode een stap verder, ten eerste wordt er niet uitsluitend van een enkele of paar metingen in de winkel uitgegaan, dit nog los van het tijdstip van de dag en het als consument niet liggen in je eigen vertrouwde omgeving. Dit gebeurd wel met de SlaapID® meting. Veelal 3 tot 5 nachten wordt er door middel van een draadloze sensor bij u thuis in uw eigen leefomgeving een slaapscan gemaakt waaruit voortvloeit het aantal aangenomen slaaphoudingen en het aantal gemaakte bewegingen.

Daarnaast wordt vastgesteld welke slaaphouding de meeste voorkeur van u geniet en tenslotte wordt de huidtemperatuur in kaart gebracht. Ingrediënten die, los van welk merk of bed dan ook een zeer objectieve kijk geven op de slaapgewoonte en het bedklimaat, waaruit voortvloeiend uitstekend een juiste keuze van materiaal zoals het soort matras en eventueel bedbodem gegeven kan worden maar bijvoorbeeld ook bedtextiel, dit rolt er gelukkig niet allemaal als standaard antwoorden uit. Want ons inziens is merkbelang heel wat anders dan klantbelang.

Maar naast de vier opgesomde soorten van meting is een basis van onderling vertrouwen een zeer belangrijke factor die meespeelt in te maken keuze’s. Vakkennis, een heldere, eerlijke en duidelijk onderbouwing van ons advies zijn daar dan ook bepalend in, waarbij we een meting kunnen toepassen zoals in ons geval een SlaapID® en/of drukmeting om de onderbouwing van ons advies aan u helder te maken.