Waarom kiezen voor een boxspring?

Voor niet alleen deze vraag: Waarom kiezen voor een boxspring? Maar ook andere vragen is de achterliggende reden voor ons erg belangijk zodat we samen met u kunnen achterhalen of we nu wel het juiste antwoord erop kunnen geven, in ieder geval een antwoord waar u wat aan heeft. Voor deze vraag omschrijven we wat de boxspring nu is of doet, vanzelfsprekend wat in z’n algemeenheid en of dit nu het antwoord is waar u specifiek naar op zoek bent? Laat het ons weten en neem daarover graag contact met ons op, wel helpen u graag verder.

Een boxspring is in feite een bodemplaat en daarop geplaatst een interieur van stalen veren, dit kan een interieur zijn van een binnenveringsmatras “bonell-veren” of “pocketveren” welke wordt gestoffeerd en waar bovenop een matras en misschien daar weer overheen een topmatras wordt toegepast.

Er zijn wel verschillen in boxspring, of als boxspring ogende bedden, let daar goed op want:

  • Een gestoffeerde bedbodem zonder een opbouw met stalen veren is dan ook geen boxspring maar kan er wel zo uitzien en wat in de ogen van veel mensen een dubbeldik slaapcomfort oplevert maar het dus niet is. Het straalt natuurlijk wel luxe en comfort uit zo’n dubbeldik bed.

In het verleden was het matras op een boxspring veelal een binnenveringsmatras, tegenwoordig wordt er vaak een pocket- of schuimmatras op toegepast. Boxspringbedden worden veel in hotels toegepast om meerdere redenen, het verschonen van het beddengoed is gemakkelijker wegens het ontbreken van een ledikantrand, het heeft een luxe uitstraling en kan door de grote verscheidenheid aan bekledingsstoffen in elke inrichting worden toegepast.

Maar waarom nu kiezen voor een boxspring?
Een goede kwaliteit boxspring ondersteunt overal de matras, een belemmering in functie van deze bodem is niet aan de orde op welke plek u dan ook ligt in bed. Wel blijft het noodzaak de juiste combinatie te kiezen, niet alleen tussen matras en bodem, maar vooral ook een passende combinatie die bij u past. We helpen u graag met die keuze, neem dan ook contact op voor meer informatie of bezoek onze winkel.

meer over boxspring