hoofdkussens-welke-soorten-zijn-er-en-wat-moet-ik-kiezen

Hoofdkussensoorten

Er zijn nogal wat hoofdkussensoorten, voor elk wat wils maar wat ik nu de goede keuze? De wijze waarop een hoofdkussen wordt aangeschaft is nogal divers, de één heeft “even” een hoofdkussen nodig, de ander heeft al een hele hoofdkussen-historie achter de rug en een verzameling van hoofdkussen soorten in de kast liggen. Waardoor wordt er zo verschillend met de wijze waarop een hoofdkussen kan worden aangeschaft omgegaan? Het antwoord schuilt in de individuele omstandigheden van een persoon, bedenk dan ook goed waar uw voorkeur ligt en neem in de aanschaf van een hoofdkussen mee de ondergrond waar u op slaapt. Want er zijn enorm veel soorten hoofdkussens! Verschillend in maat, vullingsoorten en vorm.

hoofdkussens-zijn-verkrijgbaar-in-vele-soorten-en-maten

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat er “vormvaste” kussen te verkrijgen zijn en hoofdkussens welke kunnen worden “gevormd” naar uw wens. Natuurlijk is de persoonlijke smaak daarbij niet weg te denken maar houd altijd de functie van het hoofdkussen in gedachten, het kussen dient hoofd en halswervels te kunnen ondersteunen. Slaaphouding wordt daarbij veel als maatstaf gehanteerd maar dat blijkt lang niet altijd de juiste leidraad te zijn, wel weet men vaak de houding waarop in slaap gevallen wordt en vaak ook wel waarin men wakker wordt te omschrijven maar gedurende de nacht nemen we soms allerlei houdingen aan, daardoor ontkomen we er niet aan de hoofdkussens onder andere ook te koppelen aan uw persoonlijke voorkeur maar daarnaast altijd de functionaliteit van het hoofdkussen in acht te nemen.

Welk type hoofdkussen uw kiezen moet?

Laat dit afhangen van onder andere:

  • elastisch vermogen van matras en bedbodem
  • slaapgewoonte
    onze gratis SlaapID-meting geeft u daar volledig inzicht in.
  • lichaamsbouw
    zoals schouderbreedte, vorm van de hals, lengte van de hals en lichaamsgewicht.
SlaapID-meting-bepaal-het-voor-u-juiste-hoofdkussen

Wat voor hoofdkussensoorten zijn er?

Een aantal ervan hebben we voor u op deze pagina op een rijtje gezet onder te verdelen is de hoofdgroepen natuurlijke materialen en synthetische materialen, vormvast en actief ondersteunend maar ook soepel/ zacht en vervormbaar. En ook nog eens leverbaar in verschillende formaten.


Le-Dorm-dons-hoofdkussens
Dauny-Zwitserland-hoofdkussens
Beddelicious-hoofdkussens
VanDyck-hoofdkussens
Silvana-hoofdkussens
Texeler-wollen-hoofdkussen