informatie-over-project-en-hotelbedden

Project-of Hotelbedden

Project-of Hotelbedden en boxsprings, het zijn diverse benamingen voor één en hetzelfde bed dat zeer vaak wordt toegepast in hotels, recreatiewoningen en bed&breakfast’s. Maar wat is een boxspring nu eigenlijk? De opbouw van een boxspring is als volgt:

 • basis van een compleet boxspringbed wordt gevormd door een stabiele verende box op pootjes.
 • daarop een comfortabele matras, veelal voorzien van een pocketveringkern.
 • en als extra laag is de boxspring vaak voorzien van een soepele topmatras.

Met deze drie comfortlagen (box, matras en topmatras) samen worden uitermate gerieflijke project- of hotelbedden gevormd.

project-of-hotelbed-opgebouwd-uit-drie-lagen

Door de bijzondere comforteigenschappen en de luxe uitstraling geniet dit type project-of hotelbedden een grote populariteit. Voor gasten is een heerlijke nachtrust op een goede boxspring namelijk een onvergetelijke ervaring, en dan ook van groot belang voor een succesvolle bedrijfsvoering. Verder bieden deze boxsprings een unieke combinatie van een weldadig comfortgevoel, goede lichaamsondersteuning en uitstekende ventilatilerende eigenschappen. Daarnaast zijn deze project-of hotelbedden praktisch in het gebruik:

 • ze laten zich gemakkelijk verplaatsen
 • zijn eenvoudig op te maken.
 • in allerlei stoffen en kleuren toe te passen
 • tijdloos en passend bij alle stijltype’s of inrichtingen van kamers

Mede hierdoor zijn deze boxspringbedden vaak het ideale bed voor de hospitality sector.

Onze project-of hotelbedden zijn, in nauwe samenwerking met onze leveranciers, leverbaar in vele uitvoeringen. Hierbij moet u denken aan:

 • een groot aantal afmetingen en maatwerk voor waar dat nodig is zoals bijv. 120 cm. breed of 230 cm. lengte.
 • vele fraaie stofsoorten, te kieze uit een groot pallet aan kleuren
 • diverse modelleringen.

Hotelbedden voor de juiste sfeer

Met een brede keuze aan bekledingsstoffen (waaronder o.a. kunstleder) en een rijk pallet aan kleuren kunnen we de project-of hotelbedden gemakkelijk aanpassen aan de door u gewenste uitstraling en sfeer. Een toelichting over het belang van de juiste sfeer en uitstraling voor uw gasten is daarin overbodig. En met de keuze van de bedpoten, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder poten met wielen, en een bijpassende achterwanden maakt u het totaalplaatje compleet.

Verder zijn er nog en aantal voordelen en bijzonderheden op te sommen te weten:

 • twee éénpersoons boxspring bedden zijn door een speciaal koppelsysteem gemakkelijk om te bouwen tot een comfortabel tweepersoonsbed, en naderhand ook weer gemakkelijk opnieuw als twee losse bedden te plaatsen.
 • de project-of hotelbedden laten zich eenvoudig opmaken en schoonmaken dus daarmee zeer praktisch in het gebruik.

Verder zijn er behoorlijk wat optie’s ten aanzien van keuze’s in bedpoten: zoals poothoogte, pootvorm, kleur van de poten of bijvoorbeeld poten met wielen. Ook kunnen we ter voorkoming van het schuiven vande  matrassen anti-slipdoek mee laten stofferen in de spiegel (bovenzijde) van de boxspring.

Ook zijn er door middel van een keuze in speciale afdeklagen of het toevoegen van een topmatras extra comfortabele liggingen te creëren voor een hotelbed of indien gewenst een extra stevige ligging door toepassing van een optioneel stalen frame. Hierdoor worden deze hotelboxsprings extra robuust uitgevoerd en ontstaat er een project-of hotelbed met een extra lange levensduur.

De project-of hotelbedden kunnen worden geleverd in diverse uitvoeringen, stramheden, afmetingen en prijsklasse. Hierbij houden we altijd zorgvuldig rekening met de toe te passen materialen, confectie en de constructie van het project-of hotelbed. Voor de verende box en de boxspringmatrassen worden veelal thermisch geharde stalen veren toegepast van Duitse origine. Deze stalen veren hebben door de thermische harding een langere levensduur en behouden hun veerkracht beter dan goedkopere alternatieven.  De gebruikte afdeklagen, die mede verantwoordelijk zijn voor het aangename bedcomfort, worden in allerlei variatie’s geproduceerd zodat we met specifieke wensen rekening kunnen houden, dit betreffen afdeklagen van polyether, koudschuim of latex van leveranciers uit de Benelux. Desondanks de toepassing van dit soort kwalitatief goede materialen zorgen we voor een scherpe en eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Zodat u de ‘investering’ in de hotelbedden weer terug verdient.

Samenvattend bieden deze project-of hotelbedden

 • goede en comfortabele nachtrust voor uw gasten.
 • zijn ze gemakkelijk hanteerbaar voor uw staf, dus makkelijk te verschonen.
 • bieden een duurzame kwaliteit die er tegen kan om elke nacht weer andere gasten te dragen.
 • kunnen worden uitgevoerd in een stijlvolle stoffering, in lijn met de inrichting van de kamers.
 • kunnen, in overleg, volgens specificaties vervaardigd worden
 • kunnen beantwoorden aan alle eisen op het gebied van brandvertraging en hygiëne.
een-eindresultaat-van-luxe-project-of-hotelbedden

Er worden door ons, veelal in nauwe samenspraak met fabrikanten en opdrachtgever,  project-of hotelbedden geleverd aan ondermeer de volgende opsomming van bedrijven en instellingen:

hostels en herbergen
bed & breakfast
luxe groepsaccommodaties
appartementen
recreatiewoningen
hotels


avek-project-of-hotel-bedden
kuperus-stalen-project-bedden
slp-collectie-project-of-hotelbedden-of-matrassen
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule