hoofdkussens-welke-soorten-zijn-er-en-wat-moet-ik-kiezen

Donzen hoofdkussen

Donzen hoofdkussen.

Deze kussensoort komt veel voor, een hoofdkussen gevuld met dons is zeer soepel, hierdoor bijvoorbeeld zeer geschikt voor mensen met aangezichtspijn of gevoelige oorschelpen, is ademend en gemakkelijk te vormen naar wens. Door de enorme verscheidenheid een veelgevraagd hoofdkussen want de variatie’s zijn bijna oneindig. Het bestanddeel dons kan daadwerkelijk als 100% dons in een hoofdkussen worden toegepast maar de dons kan ook als omhulsel om verschillende kussenkernen worden aangebracht zoals een verenkern of een kussenkern van gierst etc. Vaak wordt er naast uitsluitend dons ook voor een menging met veren gekozen waardoor het hoofdkussen wat steviger aan zal voelen, ook komen er kussens voor waarbij éne kant met dons en de andere kant van veren is gevuld, zo kan er naar wens op de wat steviger of soepeler zijde geslapen worden.

hoofdkussen-met-donsvulling-zacht-en-comfortabel

Tot slot, dit voor meer actieve ondersteuning, wordt een dons / veren hoofdkussen ook met een vakverdeling uitgevoerd. Maar over het algemeen kiest men een donzen of veren hoofdkussen omdat het eenvoudig is op te schudden zodat de vorm kan worden aangepast naar een eigen voorkeur. En, zeker een 100% donsvulling, als een luxe ervaren wordt. In onze beddenspeciaalzaak wordt onder andere samengewerkt met merken zoals: Ledorm, VanDyck, Dauny en Silvana.

Onderhoud van een donzen of veren hoofdkussen

Een donzen hoofdkussen kunt u dagelijks onderhouden door na het opstaan het kussen op te schudden en goed te laten luchten, maar doe dit niet door het hoofdkussen in de felle zon te leggen, hierdoor zal de vulling van het hoofdkussen sneller verouderen. Vorm en veerkracht worden op deze wijze het langst behouden. Voor het wassen van een donzen hoofdkussen adviseren we dit niet met grote regelmaat te doen, slechts eens in de drie tot vijf jaar volstaat over het algemeen, ook een hoge frequentie van reinigen heeft namelijk een negatieve invloed op de levensduur. De wijze waarop u het hoofdkussen kan reinigen staat veelal in het label aan het hoofdkussen vermeld.

het-opschudden-van-een-hoofdkussen-verlengd-de-levensduur

SlaapID meting

Hoe meer we weten des te beter kunnen we u adviseren over het voor u geschikte hoofdkussen. We brengen daarbij uw slaaphouding en huidtemperatuur in kaart. Dit zetten we af tegen het door u gebruikte bed en wellicht de lichamelijke klachten die voor u een reden zouden kunnen zijn om een nieuw hoofdkussen aan te schaffen. Het toepassen van een SlaapID meting maakt het kiezen van een hoofdkussen meer dan interessant. Deze onafhankelijke methode  draagt bij tot verhelderende inzichten waardoor u dus niet meer uitsluitend op basis van uw gevoel een keuze voor een hoofdkussen hoeft te maken waarnaast het al helemaal niet meer als een “moeilijke” keuze hoeft te worden ervaren. We bevelen u deze SlaapID meting graag aan!

SlaapID-meting-bepaal-het-voor-u-juiste-hoofdkussen

Le-Dorm-dons-hoofdkussens
VanDyck-hoofdkussens
Dauny-Zwitserland-hoofdkussens
Silvana-hoofdkussens
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule