dekens-welke-soorten-scheerwol-merinowol-kameelhaar-cashmere-kasjmir-alpaca-zomer

Wollen dekens

Natuurvezels zijn onvervangbaar! En wollen dekens zijn al tientallen jaren een goed voorbeeld van het nuttige en aangename gebruik van deze natuurvezels. Weliswaar vanaf eind jaren ’70 begin jaren ’80 steeds vaker verruild voor dekbedden, welke zowel met allerlei wolsoorten, dons en synthetisch vulling leverbaar zijn, maar dit neemt niet weg dat dekens niet zijn weg te denken uit de slaapkamer.

Het gemakkelijk kunnen variëren met verschillende wollagen op een lichaam om zo het bedklimaat te beinvloeden is voor menigeen één van de voornaamste redenen om voor wollen dekens te kiezen. Daarbij wordt met regelmaat uitsluitend het laken waar men onder ligt gewassen, dus een stuk gemak wat men zich niet graag laat ontnemen.

Op deze en andere pagina’s van onze site ziet u dat wollen dekens van diverse soorten wol geproduceerd worden dit is o.a. scheerwol al dan niet in combinatie met lamswol, wol van het merinoschaap, kameel, cashmere geit en de alpaca. Ook mohair behoort nog tot de mogelijkheden.

Een aantal eigenschappen van wollen dekens op een rijtje:
 • vochtregulatie:

  “Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat wol beter is dan elk ander materiaal dat in het algemeen wordt gebruikt, vanwege het vermogen overtollig vocht te elimineren.”

 • temperatuurregulatie:

  “In tegenstelling tot dons, katoen en kunststoffen, heeft wol het vermogen warmte te verschaffen als het koud is en koelte als het warm is.”

 • allergieën:

  “Professor Pascal Demoly, van de Afdeling Aandoeningen van de Ademhalingswegen van het ziekenhuis van Montpellier heeft aangetoond dat er geen enkel geval bekend is van werkelijke allergie voor wol zelfs bij bevolkingsgroepen die er in hoge mate aan staan blootgesteld zoals werknemers uit de wolindustrie”. Het gebruik van wollen dekens draagt bij aan de bescherming tegen huismijt: ze zijn gemakkelijk in het onderhoud en chemisch te reinigen.”

 • vuur & veiligheid:

  Dankzij zijn natuurlijk watergehalte (17%) is wol van nature een “vlamvertrager”. Geen enkel ander materiaal past zich aan zoveel omstandigheden aan en heeft zoveel unieke eigenschappen”.


Scheerwolsoorten in de wereld

Comfortabel & Behaaglijk “Brun de Vian-Tiran” zoekt over de hele wereld naar wolsoorten waarvan de eigenschappen u een gevoel van welbehagen bezorgen: wol uit Nieuw-Zeeland voor de zachtheid, uit Australië voor de fijnte en nog meer soeplesse, uit Zuid- Amerika voor de stevigheid, uit Frankrijk voor de warmte, de soepele veerkracht, het lichtgewicht en het ademend vermogen.

Zuivere schapen- en lamswol zacht aanvoelend & licht

De zachtheid van lamswol uit Zuid-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en Groot-Brittannie geselecteerd door Brun de Vian-Tiran.

Franse zuivere scheerwol

Warm & Zachtverend BRUN DE VIAN-TIRAN bewerkt Franse wol sinds 1808, in het bijzonder wol uit de streek van Arles, niet ver van l’Isle-sur-Sorgue. Franse wolsoorten hebben unieke eigenschappen op het gebied van opbollend volume.

U kunt ook in onze beddenspeciaalzaak kennis maken met o.a.deze scheerwollen dekens en een aantal andere kwaliteiten zoals o.a. de wol-kwaliteit “Merino ” ,Alpaca” en “Kameel”. De meeste te bestellen dekens zijn zogenaamd uitgevoerd in een “double face” kwaliteit waardoor er twee verschillende kleurstellingen in één deken wordt gecombineerd.


Zuiver scheerwollen deken “Comtat”:

In tegenstelling tot de deken Phénix is deze deken Provence samengesteld uit de volgende soorten wol: 80 % Schapenwol  en 20 % Lamswol.
Het gewicht van deze deken bedraagt 520 g/m2
Deze klassieker betreft een dubbelzijdige zachte deken waarbij de wol o.a. uit Nieuw-Zeeland en Zuid Amerika toegepast wordt.

Prijsoverzicht Scheerwollen deken "Comtat"

gewicht: 520 gr/m2.
maat 180 x 220 cm. € 272,00
maat 220 x 240 cm. € 332,00
maat 240 x 260 cm. € 389,00

wenst u meer informatie of wilt u bestellen? Bel of mail ons   of maak een afspraak in onze winkel

Wollen deken Phénix

isolatiewaarde deken sterren-classificatie-6
vochtregulerend vermogen sterren-classificatie-4
comfortgevoel sterren-classificatie-3
gewichtsklasse sterren-classificatie-2
veerkrachtig vermogen sterren-classificatie-6

Wollen deken Comtat

isolatiewaarde deken sterren-classificatie-3
vochtregulerend vermogen sterren-classificatie-3
comfortgevoel sterren-classificatie-3
gewichtsklasse sterren-classificatie-3
veerkrachtig vermogen sterren-classificatie-3

*Hoe hoger de sterren-classificatie, des te beter de prestatie van een deken op het desbetreffende kenmerk.


Onderhoud

Het onderhoudsadvies voor deze dekens is als volgt: Deze wollen dekens kunnen chemisch worden gereinigd. Bij normaal gebruik hoeft een deken niet vaker dan één keer per jaar te worden gereinigd, omdat natuurvezels geen stof aantrekken, vasthouden en weinig vetten opnemen. Daarnaast adviseren we u de deken af en toe eens even te laten luchtten, maar leg de deken daarbij nooit in de zon en bij voorkeur lucht de deken ook eens in wat mistig weer waardoor de structuur van de wolvezel zich weer kan herstellen. Op deze wijze zult u jarenlang plezier genieten van de dekens zoals op deze site vermeld zijn.

Beddenspecialist-Kalkman-logo
Brun-de-Vian-dekens
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule