De-winkel-van-beddenspecialist-Kalkman-in-Bodegraven

Over ons

5 generaties “Jannen”

eerste-generatie-Jan-Kalkman

1898 – 1927

tweede-generatie-Jan-Kalkman

1927 – 1962

derde-generatie-Jan-Kalkman

1956 – 1992

vierde-generatie-Jan-Kalkman

1967 – tot heden

vijfde-generatie-Jan-Kalkman

1992 – tot heden

Deze pagina gaat over ons: “Kalkman Slapen”, vijf generatie’s “Jannen” met verstand van bedden, altijd van vader op zoon, Jan op Jan, en nog steeds dezelfde, oorspronkelijke, vestigingsplek in Bodegraven. De oorsprong gaat dus terug tot het jaar 1898 waarin de eerste generatie “Jan” zijn bedrijf begon, uit de overlevering was dat met een startkapitaal van 5 gulden. Het werkgebied in die eerste decenia strekte zich uit van Haastrecht tot Nieuwveen en dat allemaal….lopend met “het pak” aan de ellestok werd de waar aan de man gebracht.

De werkzame periode’s als firmant waren voor de “Jannen” als volgt:

  • eerste Jan 1898 tot 1927
  • tweede Jan (deels samen met zijn zwager en daarna zijn zoon Jan 3e) 1927 tot 1962
  • derde Jan (deels samen met zijn vader) 1956 tot 1992
  • vierde Jan (deels samen met zijn vader) 1967 tot heden
  • vijfde Jan (ook hij weer samen met zijn vader) 1992 tot heden

En dit deden en doen ze door de jaren heen niet alleen, een team van trouwe medewerkers vaak met zeer lange dienstverbanden (25 tot 30 jaar was en zijn geen uitzondering) en familie zoals vrouwen en broers ondersteunen (en ondersteunden) de Jannen in hun werkzaamheden. Een echt familiebedrijf waar eerlijkheid en professionaliteit naar de klant in centraal staat, al jarenlang.

De Wilhelminastraat en onze 1e winkel (foto ca. 1900)

De-winkel-in-de-Wilhelminastraat-rond-begin 1900

De eerste “Jan” voor z’n 2e winkel (gebouwd 1911)

Een-foto-genomen-tussen-1898-en-1911-van-de-eerste-winkel-met-de-eerste-Jan-ervoor-staand

Ons familiebedrijf is door de jaren heen, weliswaar in wisselende omstandigheden, zoals oorlog, diverse (olie- en financieële) crisissen- de laatste nog vers in het geheugen, veranderingen zoals opkomst van modernere technieken wat tot gevolg had dat men van lopend tot bakfiets, van bakfiets tot auto, van auto tot bestelbus/vrachtauto naar de klant ging, door blijven ontwikkelen.  En van het vooral naar de klant toegaan kwam de klant naar de winkel, maar de laatste decennia verschuift er een deel van de collectie en aandacht voor onze winkel naar internet en dit laatste vice versa, de zogenaamde Clicks en Bricks. Dit anticiperen op de omstandigheden zal altijd zo blijven en maakt het werken alleen maar dynamischer en uitdagend. Wij, beddenspecialist Kalkman Slapen, zijn er klaar voor en verwelkomen u graag op deze site of in onze winkel.

We zijn een compact en dynamisch familiebedrijf welke zich door grote flexibiliteit en enthousiasme van medewerkers met de jaren heeft weten door te ontwikkelen en dat willen we graag zo blijven doen voor u en door u.

Beddenspecialist Kalkman Slapen is sinds 1898 werkzaam op het vakgebied “Slapen” en in onze winkel vindt u merken zoals o.a.: Auping, Beddelicious, Le Dorm, Swissflex, SLP, Kuperus, Silvana, VanDyck, Christian Fischbacher, Schlossberg, Texeler, Cassenz en Brun de Vian. Hierdoor kunnen we u een compleet aanbod aanbieden voor uw slaapkamer en voor een ieder in zijn of haar budget.

Bedden

Wie gezond slaapt verstaat niet alleen de kunst van wegdromen, maar vooral ook van het weer fit opstaan. Een juist slaapadvies geruggesteund door de kwaliteit van de betere beddenmerken. Maar vooral van belang: Wat we u adviseren is hetgeen bij u past, los van welk merk dan ook, tenslotte gaat het om uw nachtrust en dat is per mens een verschillende ervaring om welke reden dan ook. Wij helpen u daar graag bij.

Wij hebben een compleet assortiment in slaapsystemen zoals: lattenbodems, boxsprings, spiralen, matrassen, dekbedden en hoofdkussens. De nadruk op de kwaliteit van het bed betekent allerminst dat de vormgeving van de slaapkamer onbelangrijk is. Design en kwaliteit zoals o.a. bij de merken LeDorm, Swissflex, Auping en Beddelicious, worden op verantwoorde wijze gecombineerd. Daarnaast zijn er ook diverse merken in onze collectie opgenomen welke van ledikant tot de complete slaapkamer met linnenkast kunnen verzorgen.

Hoofdkussen

Naast onze uitgebreide beddencollectie vindt u ook een uitgebreide collectie hoofdkussens in allerlei varianten van standaard tot ergonomisch gevormd, we besteden hier in onze beddenspeciaalzaak dan ook veel aandacht aan een goed hoofdkussen, dit is een “hoofdzaak” voor vele mensen. En bieden de mogelijkheid om, met name de ergonomische hoofdkussens, thuis in uw eigen omgeving en op uw eigen bed, uit te testen alvorens het hoofdkussen definitief aan te schaffen.

Verder is onze beddenspeciaalzaak (inmiddels alweer in 2007) geeindigd bij de 10 beste slaapspeciaalwinkels van Nederland (nadien is deze slaapadvieswinkel-verkiezing niet meer georganiseerd), de nominatie voor deze verkiezing hadden wij mede te danken aan het onderzoek van het CBW (Centrale Branchevereniging Wonen) bij onze klanten. Uiteraard was dit voor ons een bekroning op ons werk.Des temeer zijn we verder gegaan op de door ons ingeslagen weg om u als klant een objectief en eerlijk advies te geven over alles op het gebied van slapen en slaapcomfort, door met name het SlaapID toe te passen wordt voor vele van onze klanten duidelijk waarom ern welk advies aan ze gegeven wordt zodat het aanschaffen van een bed niet meer als een moeilijke keuze ervaren wordt door hen. Ook dragen we het thema: service hoog in ons vaandel.


“Investeren in een bed = Investeren in jezelf”


wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule