hoofdkussens-welke-soorten-zijn-er-en-wat-moet-ik-kiezen

Synthetisch hoofdkussen

Hoofdkussens met synthetische vulling.

Een synthetisch hoofdkussen is een prima keuze voor iedereen die liefst met een luchtig, zacht gemakkelijk hoofdkussen slaapt. Lang niet ieder mens heft de behoefte aan een stevige ondersteuning, en er zijn zelfs mensen die niet lekker slapen op een stevig gevormd kussen, dit dus sterk afhankelijk van reeds eerder vermelde factoren. Voor diegene is een synthetisch kussen een juiste keuze. Synthetische kussens zijn niet vormvast waardoor u het hoofdkussen gemakkelijk kunt vormen naar uw wens.

Een andere eigenschap van een goed hoofdkussen met een synthetische vulling is de wasbaarheid, microvezel onder andere zelfs op 60 graden, waardoor het ook een hoofdkussen is wat prima kan worden toegepast voor mensen die gevoelig zijn voor een huisstofmijt.

hoofdkussen-met-synthetische-vulling

Tijk van een hoofdkussen

Als daarnaast ook de hoofdkussen-tijk (hoes om de vulling) ook nog eens met een zeer dichte binding is toegepast maakt dit, naast de stofvrije vulling dit hoofdkussen uitermate geschikt als anti-allergisch kussen. Veelal ligt daarbij de prijs op een belangrijk lager niveau dan een dons of latex hoofdkussen weliswaar is dit een beetje afhankelijk van de toegepaste technieken in tijk en vulling want vanzelfsprekend oefent dat een effect op de prijs uit. Synthetische hoofdkussen van de navolgende merken zijn in onze beddenspeciaalzaak verkrijgbaar: VanDyck, Gilder en Silvana.

Onderhoud

Het onderhoud van een hoofdkussen met synthetische vulling is heel gemakkelijk, u kunt het kussen gewoon wassen met een standaard wasprogramma. Het hoofdkussen is dan weer als nieuw, afhankelijk van de vezelsoort en vorm zijn deze hoofdkussens in tegenstelling tot dons, veren, wol of kapok meerdere malen probleemloos te reinigen. De mate van onderhoud zal afkunnen hangen van de mate van transpireren (let op synthetisch materiaal neemt geen of nauwelijks vocht op) of een allergene prikkel. Verder is ook hier het opschudden en laten luchten van het hoofdkussen van groot belang. Volgt bij het overgaan tot het wassen daarbij wel de aanwijzingen op het waslabel.

opschudden-hoofdkussen-of-wasbaar

Toch is het onverstandig een hoofdkussen vaak te wassen of chemisch te reinigen. Vulmateriaal in het hoofdkussen slinkt namelijk bij blootstelling aan hoge temperaturen waardoor de veerkracht kan verminderen. Zorg er dan ook voor dat de vulling na het wassen snel en zeer goed droogt. Gaat het drogen niet snel genoeg, dan kan er mogelijk een indringende geur ontstaan die moeilijk weg gaat weliswaar is dit per vullingsoort meer of minder aan de orde.

Om veelvuldig wassen van een hoofdkussen te voorkomen adviseren we altijd het toepassen van een molton kussensloop, dit voor extra hygiëne en bescherming van je kussen. Deze molton kussensloop kan waar nodig elke week gewassen worden. Let er op of dit ook op 60° graden mogelijk is voor een optimale hygiëne, op deze temperatuur wordt ook de huisstofmijt een halt toegeroepen.

Meten is weten!

Slaaphouding en huidtemperatuur dit in combinatie met mogelijke andere aandachtspunten zoals matras en bedbodem of andere factoren maken het wellicht voor u interessant om eens gebruik te maken van ons SlaapID meetsysteem. Deze objectieve meetmethode voor het in kaart brengen van uw slaapgewoonte draagt bij tot duidelijke inzichten waaruit we de juiste adviezen voor de keuze van een hoofdkussen aan u kunnen geven, maar natuurlijk zou dit ook kunnen gelden voor de begeleiding bij de keuze een matras etc., en dan niet meer uitsluitend op basis van uw gevoel of wat u van anderen om u heen hoort. Op deze wijze hoeft de keuze niet meer als een  “moeilijke” keuze  te worden ervaren. We bieden u deze SlaapID meting graag aan!

SlaapID-maak-een-afspraak-voor-een-gratis-meting-van-uw-slaapgedrag

Silvana-hoofdkussens
Gilder-hoofdkussens
VanDyck-hoofdkussens
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule