interieuradvies-voor-uw-slaapkamer-we-helpen-uw graag

Tapijt op de slaapkamer

Wij zijn al generaties lang Desso Home specialist in Bodegraven

Tapijt op de slaapkamer of een vloerkleed? Desso Home levert al vele decennia de mooiste kwaliteiten tapijt of vloerkleden op maat, in die bijna 80 jaar dat Desso bestaat heeft dit merk een uitstekende reputatie opgebouwd. Waar het gaat om loopcomfort, behaaglijkheid of sfeer in uw slaapkamer? We vullen dit graag voor u in met één van de kwaliteiten die niet alleen het merk Desso maar ook Parade of Bonaparte u bieden kan. Zachte materialen zijn onmisbaar in de nieuwste woontrends. Lekker veel kussens, plaids, kleden en tapijt maken de look & feel van het interieur eigentijds, een super zacht tapijt dat luxe en comfort in de slaapkamer brengt. Je krijgt meteen de neiging je sokken of kousen uit te trekken en lekker op blote voeten te lopen. Dit ultieme gevoel van ontspanning en comfort komt door de speciale garens die er bovendien voor zorgen dat vlekken makkelijker te verwijderen zijn. Welke tapijtsoorten er zijn, hoe is de kleur, is het wel comfortabel?

Door de stalenservice proberen we u daar mee te helpen, kijk voor dat en andere ideeën op onze microsite welke volledig gewijd is aan tapijten of vloerkleden. Ook vindt u er inspiratie voor kleurmogelijkheden en stijlen en….u kunt uw eigen vloerkleed samenstellen.

meer-informatie-over-tapijt-en-vloerkleden-vind-u-op-onze-desso-microsite

Zelf een vloerkleed op maat ontwerpen?

Voor welke keuze’s en met welke vuistregels heeft u te maken voor een vloerkleed op maat? Desso hanteert de volgende:

 • Een goed startpunt is de grootte van het vloerkleed. Baseer deze op de afmetingen van de ruimte waarin het vloerkleed komt te liggen.
 • Een vloerkleed is een goede manier om een ruimte af te kaderen binnen een grotere ruimte (de zithoek in de woonkamer bijvoorbeeld). Dit geldt vooral voor moderne, open structuren. Een vloerkleed moet er niet ‘verloren’ uitzien in een ruimte, en genoeg impact hebben. Kies je kleed daarom niet te klein!
 • Plaats het vloerkleed 30 – 40 cm van de muur (afhankelijk van de grootte van je kamer).
 • Leg het kleed onder de hele zithoek, dus ook onder de bank. Hoe groter het kleed, hoe groter het gevoel van comfort.
 • Door een mix te maken van tapijtsoorten en -kleuren maak je je eigen unieke patroon. Zo kun je vormen laten insnijden waar je verschillende kleuren of kwaliteiten gebruikt om bijvoorbeeld een hoog-laag effect te creëren. Hiermee ontwerp je zelf een vloerkleed op maat
  Leg een totaal ander accent op je inrichting door een randafwerking in een contrasterende kleur.
 • Wissel af met kleden in verschillende kleuren in het voor- en najaar voor een totaal ander accent op je inrichting
 • Kies voor een vloerkleed in je eetkamer de juiste verhouding tot de tafel. Stoelen vallen bij voorkeur binnen het kader van het kleed. Zorg dat je je stoel naar achteren kunt schuiven zonder dat de poten van het kleed afglijden. Neem in ieder geval 75 cm in elke richting als richtlijn.
  De kern van het kleed wordt in beslag genomen door de tafel en stoelen. Wat valt op? De rand van het kleed! Kies dus voor een mooie afwerking.
 • Ook voor de slaapkamer kunnen dit soort regels van toepassing zijn alhoewel daarbij voornamelijk het voorkomen van een “koude” uitstap ten grondslag ligt aan de keuze van een vloerkleed en soms het contactgeluid. Niettemin is de uitstraling, kleur en vorm daar ook bij van belang.

Er bestaan geen regels, maar wel nuttige richtlijnen! Bekijk de video voor tips en meer informatie over de mogelijkheden qua afmeting, kleur en afwerking.


Vloerkleden of karpetten:

Deze worden niet uitsluitend door fabrikanten van tapijt op de markt gebracht, sterker nog in vroegere jaren waren er specifieke leveranciers op gebied van vloerkleden (of karpetten). En gelukkig ze zijn er nog: B&C, BIC en De Millenerpoort. Met name deze laatste bied nagenoeg ongelimiteerde mogelijkheden in dessinering, kleuren, vormen en maten. Om een indruk daarvan te geven volgt hier een video waar verder weinig aan toe te voegen is behoudens een mogelijk bezoek van u aan onze winkel we stellen u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Kortom, bij beddenspecialist Kalkman Slapen kunt u ook prima terecht voor hoogwaardige tapijten en vloerkleden, we adviseren u graag.

wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies.


desso-tapijten-en-vloerkleden
De-Millenerpoort-karpetten-vloerkleden-op-maat
Bonaparte-tapijt
Interfloor-tapijten-en-vloerkleden
Parade-tapijten-en-vloerkleden
Brink-en-Campman-karpetten-vloerkleden