Hard of zacht matras?

Deze vraag kies ik een hard of zacht matras komt vaak, zo niet altijd, voor in de gesprekken die we voeren met klanten. Te vaak wordt er van drie factoren uitgegaan.

  1. Ik weeg een x-aantal kg. dus dan heb ik zeker een hard (of zachte) matras nodig?
  2. We hebben altijd een stevige (of zachte) matras gehad, zoiets zoeken we weer.
  3. We hebben van het merk X een matras gehad, is die nog te krijgen?

Dit komt allemaal voort vanuit een stuk onzekerheid rondom een te maken keuze voor een matras en is op twee manieren op te lossen.

  • Er wordt een goedkopere matras gekocht aangezien, mocht het dan tegenvallen, er gemakkelijker een andere matras gekocht kan worden.
  • Ga ervoor naar een beddenspeciaalzaak waar u serieus genomen wordt en waarbij u het advies passend bij u als persoon mag ontvangen.

En logisch is, wanneer er voor wordt gekozen om niet naar een goede beddenspeciaalzaak te gaan, dat er teveel vanuit een aanname een matras wordt aangeschaft immers wanneer er sprake is van pijnlijke schouders of heupen kies je toch snel voor zachtere matrassen zoals bijvoorbeeld traagschuim?! En zodra je het snel te warm in bed hebt kies je snel voor een harder matras. Dan lig je er tenminste wat meer bovenop zodat de warmte makkelijker “weg” kan.

Vaak keuze’s die op teleurstellingen kunnen uitlopen, waarom? We leggen het graag aan u uit.

meer over matrassen