Zorgbed, een bed met vele mogelijkheden

Zorgbed

Een zorgbed of hoog laag bed, hier wordt op verschillende manieren tegen aan gekeken, één ding is zeker de groep senioren wordt langzaam maar zeker steeds groter met gemiddeld genomen een actievere levenshouding dan ettelijke decennia geleden. Een zorgbed kan dan bij een te maken keuze voor een nieuw bed overwogen worden, niet zozeer door uitsluitend dit vanuit een zorgsituatie te doen, maar simpelweg ook vanuit een preventief oogpunt dit gekoppeld aan een hogere mate van zelfstandigheid deels ontstaan vanuit een noodzaak door allerlei maatschappelijke veranderingen.

Wat is een zorgbed nu eigenlijk?

Dit omvat veelal een bed waar alle benodigde ingrediënten ten aanzien van zorgverlening aanwezig in zijn of in een latere fase kunnen worden aangebracht, dat zijn dus een aantal kenmerken die we als volgt kunnen onderverdelen.

hoog- en laagfunctie
verstelbaarheid
veiligheid
preventief anti-decubitus
bedieningsgemak
specifieke accessoires
modellen

Diverse fabrikanten zijn dan ook volop bezig met de ontwikkelingen met name rondom de zorgbedfunctie waardoor soms ook in een bestaande situatie een bed kan worden aangepast naar een zorgsituatie. Fabrikanten welke daaronder vallen zijn o.a. Kuperus, Mahoton en Ultima. Maar naast deze leveranciers neemt het aanbod steeds verder toe. Door zich daarnaast ook te richten op externe bedliften om, het gehele ledikant en/of boxspring – reeds aanwezig bij u als gebruiker – op bijvoorbeeld verpleeghoogte te kunnen plaatsen, neemt de flexibiliteit in zorgoplossingen toe.

Hierbij hebben we het dan dus o.a. over een zogenaamde carriër of bedbodemlift welke in feite het ledikant bij u thuis als een hoog laag bed laat functioneren, daarbij steeds verder inspelend op de vraag om meer zorg aan huis of in huis, wel in acht nemend de veiligheid rondom dit soort oplossingen.

Meer informatie vindt u op één van de pagina’s rondom het thema zorgbed op deze site, wanneer u vragen daaromtrent aan ons wilt stellen, of het nu gaat om kleurstellingen, uitvoeringen of maatvoering neem dan gerust contact met ons op door te bellen, we staan u graag te woord.


kuperus-stalen-bedden-ruimtbesparend-vouw-en-onderschuif-bedden-en-carriers
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule