Zorgbed, een bed met vele mogelijkheden

Zorgbed

Een zorgbed of hoog laag bed, hier wordt op verschillende manieren tegenaan gekeken, één ding is zeker de groep senioren wordt langzaam maar zeker steeds groter met gemiddeld genomen een actievere levenshouding dan ettelijke decennia geleden. Een zorgbed kan dan bij een te maken keuze voor een nieuw bed overwogen worden, niet zozeer door uitsluitend vanuit een zorgsituatie dit te doen, maar simpelweg ook vanuit een preventief oogpunt dit gekoppeld aan een hogere mate van zelfstandigheid deels geboren of ontstaan vanuit noodzaak door allerlei maatschappelijke veranderingen.

Wat is een zorgbed nu eigenlijk?

Dit omvat veelal een bed waar alle benodigde ingrediënten ten aanzien van zorgverlening aanwezig in zijn of in een latere fase kunnen worden aangebracht, dat zijn dus een aantal kenmerken die we als volgt kunnen onderverdelen.

hoog- en laagfunctie
verstelbaarheid
veiligheid
preventief anti-decubitus
bedieningsgemak
specifieke accessoires
modellen

Diverse fabrikanten zijn dan ook volop bezig met de ontwikkelingen rondom het zorgbed waaronder Völker, één van de meest vooraanstaande fabrikanten op dit gebied waarbij kwaliteit in functionaliteit en afwerking hand in hand gaan. Völker wordt daarbij in Nederland vertegenwoordigt door Hill-Rom.

Overzicht modellenlijn Völker

De zorgbedden van Völker zijn er in allerlei modelvarianten passend bij uw individuele behoefte. Een deel van het aanbod, qua modellen, hebben we hierboven afgebeeld waarbij de modellen weer onder te verdelen zijn in diverse designvarianten qua hoofd- en voetborden. Meer daarover vind u bij de ledikanten in ons assortiment.

Maar ook een fabrikant als Vroomshoop-meubelen draagt een steentje bij evenals diverse andere fabrikanten, zoals onder andere Kuperus, die zich meer richten op externe bedliften om, of het gehele ledikant of boxspring – reeds aanwezig bij u als gebruiker – op bijvoorbeeld verpleeghoogte te kunnen plaatsen ofwel de bedbodem in een reeds bij de gebruiker aanwezig ledikant dit te laten doen.

Hierbij hebben we het dan over een zogenaamde carriër of bedbodemlift welke in feite het ledikant bij u thuis als een hoog laag bed laat functioneren, daarbij steeds verder inspelend op de vraag om meer zorg aan huis of in huis, wel in acht nemend de veiligheid rondom dit soort oplossingen.

Meer informatie vindt u op één van de pagina’s rondom het thema zorgbed op deze site, wanneer u vragen daaromtrent aan ons wilt stellen, of het nu gaat om kleurstellingen, uitvoeringen of maatvoering neem dan gerust contact met ons op door te bellen, we staan u graag te woord.


Hillrom-Volker-zorgbedden
Volker-Duitsland
kuperus-stalen-bedden-ruimtbesparend-vouw-en-onderschuif-bedden-en-carriers
vroomshoop-meubelen-senior-of-comfort-ledikanten-en-hoog-laag-bedden
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule