hoofdkussens-welke-soorten-zijn-er-en-wat-moet-ik-kiezen

Ergonomisch hoofdkussen

Wat betekent nu eigenlijk: Ergonomie? -De IEA (International Ergonomics Association) stelt volgende definitie:

Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die zich bezig houdt met het begrijpen van de interactie tussen de mens en andere elementen van een systeem. Het is het beroep dat de theorie, principes, gegevens en methodes toepast om zo te ontwerpen dat het menselijk welzijn en de globale prestatie van het systeem geoptimaliseerd wordt.

In feite geldt dit dus als een verzamelnaam voor alle hoofdkussens die er aangeboden worden. Hoofdkussens worden nu éénmaal toegepast voor het welzijn van een mens, dat er grote verschillen in aanwezig zijn laat niets aan duidelijkheid te wensen over maar wat nu het juiste kussen voor de juiste persoon is en waarom het belangrijk is? De informatie op de pagina hoofdkussen van deze site geeft een korte opsomming daaromtrent.

Wel kunnen we stellen dat hoofdkussens met een hoog “zelf-aanpassend” vermogen bij kunnen dragen tot een juiste ondersteuning en positie van de halswervels en het hoofd. Dit valt dus onder de categorie ergonomisch hoofdkussen.

stapel-van-hoofdkussen-ergonomisch-of-niet

De ingrediënten daarbij zijn alleen zeer divers waardoor u daarover goed te laten voorlichten een “must” is. Niet alleen de materiaalkeuze’s van de hoofdkussens ook de kenmerken van het bed waar u op slaapt spelen daarin een belangrijke rol. Een greep uit bekende leveranciers op het gebied van “zelf-aanpassende” hoofdkussens welke in onze beddenspeciaalzaak aanwezig zijn, zijn o.a. Silvana, Swissflex, Beddelicious, Cassenz, Temprakon en VanDyck, van dit laatste merk  vindt u ook hoofdkussen in onze webshop bij VanDyck.

Naast de op deze site besproken hoofdkussens zijn er “uiteraard” nog veel meer kussensoorten denk daarbij aan hoofdkussens van Geltex, Gomtex en hoofdkussens waarbij diverse materiaalcombinatie’s worden gemaakt. Befaamd op het gebied van materiaalcombinatie’s zijn onder andere de hoofdkussens Silvana Support (met daarop afgebeeld de drie hoofden), bij deze kussen-serie wordt er gebruikt gemaakt van een nekondersteuning (latex-nekrol) met in de daarachter liggende vakken andere vulmaterialen. Daardoor ontstaan verschillende eigenschappen en dikte’s. Alle variaties van dit Silvana Support hoofdkussen hebben we voor u liggen in onze beddenspeciaalzaak.

De SlaapID-meting

Voor deze ergonomische hoofdkussens is het van groot belang vooraf in kaart te brengen wat voor u de juiste keuze is, zeker de vormvaste varianten zijn dusdanig corrigerend dat elk detail van invloed kan zijn op het functioneren van dit kussen ten opzichte van uw slaaphouding. Ook kan warmtegevoeligheid, de matras en bedbodem bij u thuis invloed hebben op de door u te maken keuze. Dit in combinatie met mogelijke lichamelijke klachten of andere aandachtspunten worden door ons in kaart gebracht met het SlaapID meetsysteem. Deze onafhankelijke methode draagt bij tot verhelderende inzichten en de juiste adviezen waardoor de kans dat u het verkeerde hoofdkussen kiest tot een minimum beperkt wordt. We bieden u deze SlaapID meting dan ook graag aan!

SlaapID-meting-bepaal-het-voor-u-juiste-hoofdkussen

Silvana-hoofdkussens
Le-Dorm-dons-hoofdkussens
Swissflex -hoofdkussens-latex-geltex-en-gomtex
Beddelicious-hoofdkussens
VanDyck-hoofdkussens
Cassenz-latex-hoofdkussens