Slaapproblemen-beter-slapen-en-veelgestelde-vragen

Slaapproblemen

Bij het advies bij het kopen van een bed wordt u altijd gevraagd hoe u slaapt? Uit de praktijk blijkt dat vrijwel niemand weet hoe ze zelf slapen. Vaak wordt alleen onthouden hoe iemand in slaapt valt of juist wakker wordt. Deze informatie is onvoldoende om een goed advies voor een bed of matras te geven, want de werkelijkheid is vaak heel anders.

SlaapID

Beddenspecialist.nl heeft daarom SlaapID ontwikkeld. Een onafhankelijke service die naadloos en zeer eenvoudig in kaart brengt wat uw slaapgedrag is. SlaapID laat zien hoe vaak u beweegt, in welke houdingen u slaapt en wat uw slaapklimaat is. U draagt de SlaapID sensor gewoon thuis in uw eigen bed in een comfortabele band op uw borst. Na drie nachten levert u de sensor en bijbehoren weer in bij uw Beddenspecialist.nl winkel en ter plekke wordt uw slaapgedrag getoond. Aan de hand van deze informatie en uw specifieke kenmerken wordt gekeken welk product het beste bij u past. Zodat u zeker weet dat u een bed heeft dat u een goede en gezonde nachtrust bezorgd.

SlaapID-maak-een-afspraak-voor-een-gratis-meting-van-uw-slaapgedrag

Slaapfysio

Beddenspecialist gebruikt SlaapID ook in samenwerking met fysiotherapeuten. Veel klachten kennen hun oorsprong in de slaapsituatie. Tot op heden was het niet mogelijk voor fysiotherapeuten om een relatie te leggen tussen de klachten en de slaapomstandigheden. Dankzij SlaapID van Beddenspecialist.nl is dit nu wel mogelijk. Kijk eens op www.beddenspecialist.nl wat het SlaapID ook voor patiënten kan betekenen.

Slaapfysio-achterhaalt-samen-met- fysiotherapeuten-de-oorzaken-van-fysieke-klachten

Slecht slapen

Normaliter zullen de meeste mensen `s nachts genieten van hun welverdiende rust. Toch is er een groep die problemen heeft met goed slapen. Geschat wordt dat ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders slecht slapen. Verschillende slaapproblemen komen hierbij voor, welke niet allemaal gerelateerd zijn aan fysieke klachten en de keuze van een bed maar meer van neurologische of psychische aard zijn, een paar ervan worden ook op deze pagina toegelicht.

Ruwweg kan bij dit soort slaapstoornissen een onderscheid gemaakt worden tussen te weinig of juist te veel slaap. In beide gevallen is de persoon overdag erg moe. In het eerste geval is er vaak sprake van een in- of doorslaapstoornis (bv. Insomnie). In het tweede geval gaat het bijvoorbeeld om stoornissen als narcolepsie of slaapapneu.(bron: University of Amsterdam)