dekbedden-in-diverse-kwaliteiten

Dauny dons dekbed

Dauny dons dekbed– een Zwitsers merk wat staat voor kwaliteit en perfectie.

Op het gebied van materialen en verwerking sluit Dauny geen compromissen. Dauny dons- en verenproducten worden in Zwitserland geproduceerd en de strenge kwaliteitscontrole vindt volledig plaats naar Zwitserse maatstaven. Een Dauny dons dekbed komt op een hoog niveau aan de wensen van alle klanten tegemoet. Deze zijn verschillend wat betreft de behoefte aan warmte, de vochtigheidsontwikkeling gedurende de nacht, een rustig of onrustig innerlijk evenwicht, goede of minder goede slaapkwaliteit, de gevoeligheid van de huid en eventuele allergische reacties. Om daaraan optimaal tegemoet te komen, gebruiken we verschillende vullingen, telkens met de beste stoffen omtrek. De combinatie tussen inhoud en omtrek weerspiegelt de „hogeschool” van de dekbedkunst.

Swiss-made-Dauny-dons-dekbed

Dauny is een Zwitsers merkproduct van een uitstekende kwaliteit, waarvoor alleen het allerbeste materiaal wordt gebruikt. Het onbewerkte materiaal betrekt Dauny van geselecteerde leveranciers in Europa. Het dons en de veren stammen van goed gevoede , volwassen dieren. Ze zijn daardoor bijzonder stevig en soepel uitmuntende natuurproducten geschikt voor o.a. het Dauny dons dekbed wat bijdraagt tot een verkwikkende, gezonde slaap.

Wat voor dons wordt toegepast?

De kwaliteit van het bij Dauny gebruikte dons bestempelt men volgens de Euro- en Zwitserse-norm als „100% nieuw, zuiver ganzendons, wit”.  Voor de Dauny dekbedden gebruikt men bijzondere grootvlokkige dons. De eigen sorteermachines bij Dauny staan garant voor een constant blijvende hoge kwaliteit. Belangrijker dan het donsgehalte is het volume van het
gebruikte dons. Grootvlokkig dons isoleert beter, reguleert het vocht beter en zorgt voor een permanente compensatie tussen „warm” en „koel”, tussen „droog” en „vochtig”. Zo ontstaat er een onvergelijkbaar behaaglijk gevoel. Bovendien heeft dit dons een hogere vulkracht. Daarom wordt het dekbed met minder dons gevuld, wat het licht en behaaglijk maakt.

De slapende persoon heeft nooit een „benauwd” gevoel, het dekbed drukt niet op hem of haar, men voelt het nauwelijks, een belangrijke factor voor een diepe verkwikkende slaap. Bovendien gaat grootvlokkig dons beduidend langer mee en is sterker. Let wel: Dons is een natuurproduct, kleurafwijkingen zijn mogelijk en zijn een kenmerk van de natuur.

Hoe wordt een Dauny dons dekbed geconfectioneerd?

In principe onderscheiden we twee verschillende vervaardigingsmethodes:

  • Cassettes
    Het dekbed kan als deel worden geconfectioneerd met ingenaaide deelbanden (zgn.tussenschotjes), deze  luchtdoorlatende cassettes resulteren in een mooie onderverdeling van het dons in het dekbed. Verder zorgen de tussenschotjes ervoor dat de warmte beter behouden blijft dan bij stof op stof genaaide vierkanten, omdat de lucht ongehinderd door de losjes ingenaaide deelbanden kan circuleren. Immers bij door de stof getikte naden is ter hoogte van die naad geen volume meer aanwezig in het dekbed, om die reden wordt dit geheel doorstikken (ook wel vierkanten dus genoemd) dan ook uitsluitend als confectie methode bij de zomerdelen van de donsdekbedden toegepast.
  • Vierkanten
    Deze verwerkingsmethode wordt vooral voor lichtere (zomer) dekbedden gebruikt. Deze vierkanten worden met moderne doorstikmachines stof op stof doorgestikt. Ze zijn daarom geschikt voor mensen die het graag niet zo warm hebben, als zomerdekbed of als overgang tussen het zomer- en winterseizoen.

De gekozen wijze van confectie in combinatie van vulgewicht en donskwaliteit bepalen dan ook uiteindelijk de zogenaamde warmte klasse.
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of kom langs in onze beddenspeciaalzaakSwiss Wash

Het Dauny „Swiss Wash Label” garandeert dat het dons en de veren zorgvuldig en volgens zeer strenge hygiënische voorschriften in Zwitserland worden gewassen.

Het-Swish-Wash-Label
De aanduidingen in warmteklasse en confectie bij Dauny even op een rijtje:

De warmtepunten verduidelijken hoe ieder dekbed wat betreft warmte te classificeren is,
ook de confectiemethode speelt hierbij een rol, vanzelfsprekend adviseren we u daar graag in.

Cassettes

confectie-cassettes-voor-warmere-dons-dekbedden
zomers licht zomers-licht
licht licht
normaal normaal
warm warm
extra warm extra-warm

Vierkanten

confectie-vierkanten-voor-koelere-dons-dekbedden

Tot slot nog informatie over de toegepaste tijken (hoes om de donsvulling)

Bij een goede dekbedinhoud hoort een lichtgewicht tijk, want wat zou een superlichte inhoud voor nut hebben als de donstijk  zwaar en stug is? Daarom worden voor de dekbedden
uitsluitend lichte katoenweefsels gebruikt. Voor de donsdekbedden wordt een bijzondere fijne Zwitserse batist van een uitstekende kwaliteit gebruikt. De weefmethode en het materiaal zorgen voor een bijzonder snel vochttransport en een hele goede luchtcirculatie.

Alle donstijken om de Dauny donsdekbedden zijn voorzien van het Nomite-label.

Dit voor een  natuurlijke huisstofmijtbescherming. Het donsdichte weefsel is zo fijn geweven dat huisstofmijten er niet doorheen kunnen komen waardoor de nesteling van dit micro-organisme niet in de donsvulling van deze dekbedden kan plaatsvinden. Deze donsdekbedden kunnen dan ook probleemloos worden toegepast bij mensen met een huisstofmijtallergie. Meer informatie vindt u onder www.nomite.com.(duitstalige site)

Nomite-label-produkt-geschikt-voor-mensen-met-huisstofmijt-allergie

Hydrofiel, neemt vocht op – en geeft vocht af!

Het hydrofiele weefsel neemt vocht beter op, geeft het sneller weer af en verbetert hierdoor het slaapklimaat. Door de samenstelling van de donstijk, in combinatie met het comfortabele donsvulsel ontstaat er een onvergelijkbaar behaaglijk product.

Hydrofiel-voor-een-snellere-vocht-opname-en-afgifte

Dauny-Zwitserland-dekbedden
Beddelicious-dekbedden
Cassenz-dekbedden
Le-Dorm-dons-dekbedden
VanDijck-dekbedden
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule