op deze pagina meer over hoog laag bed functies en produkten

hoog laag bed

Hoog laag bed, een term die we door de jaren heen steeds meer zijn tegen gekomen. Waarom een hoog laag bed? Het laat zich gemakkelijk raden, door de toenemende vergrijzing, en daarnaast doorgevoerde veranderingen binnen de thuiszorg, is de behoefte bij een groep mensen, steeds groter wordend om gebruik te willen of kunnen maken van een bed met een hoog laag functie.

Bij de behoefte aan een hoog laag bed hoeft dit niet te betekenen dat het bestaande bed direct vervangen dient te worden voor een nieuw bed. Uiteraard zijn daar zeer praktische zorgbedden voor ontwikkelt maar daarnaast bestaan er ook bodemliften en carriërs.

verschil tussen bodemlift en carrier

Het verschil daartussen is dit: Bij de toepassing van een bodemlift wordt deze in een bestaand ledikant, mits deze voldoet aan een aantal eisen, geplaatst waar bovenop de huidige of een nieuwe bedbodem komt te liggen zodat er een hoog laag bed functie ontstaat.

Zodra er een carriër gaat worden toegepast wordt niet alleen de bedbodem maar ook het gehele ledikant of boxspring omhoog en omlaag geplaatst. Wel dienen daarbij duidelijk afgebakend te zijn de regels rondom veiligheid dit zijn dan ook factoren die u weloverwogen dient mee te nemen in uw besluit. Vanzelfsprekend kan daar ook een budget-technische reden aan ten grondslag liggen maar niettemin is en blijven dat soort eisen wel van belang.

Boxspring met carrier in lage stand

Carriër Futura

Deze carriër is elektrisch hoog-laag verstelbaar ± 39 cm. met een totale afmeting: L x B 171 x 75 cm. Tevens heeft deze carriër een zéér lage plaatsingsruimte van 17 cm (dit is ruimte die nodig is onder het bed om de carriër te plaatsen). Wilt u meer weten over dit of andere produkten? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.

Hoog Laag Bed - Boxspring op carriër

Informatie of contact aanvraag

Wenst u desgewenst meer informatie over deze of andere produkten neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord voor een nadere toelichting.

waarom kiezen voor zorgbed of carriër?

Zoals hierboven als vermeld kunnen diverse veiligheidseisen of omstandigheden hierin een rol spelen maar er is nog een belangrijke reden te weten: Slaapcomfort! Zodra een bodemlift of carriër de keuze wordt kan het bestaande ledikant of de boxspring mogelijkerwijs gehandhaafd blijven met daarop het eigen vertrouwde matras, in die zin is men daar vrij in het maken van keuze’s in tegenstelling tot matrassen in zorgbedden. Bij deze laatste categorie speelt maatvoering en dikte een cruciale rol immers wordt er rekening gehouden met o.a. veiligheid waar het gaat om het “uit bed kunnen rollen / vallen van de gebruikers. Zo is er dus ook op het gebied van deze hoog laag bed functies voor ieder wat wils. We adviseren u graag in de mogelijkheden over wat nu te doen? Welk zorgbed, wordt het nu een bodemlift of carriër, wat voor matras? Is er daarnaast behoefte aan andere accessoires zoals beugelgrepen, nachtkastjes etc. Neem u hiervoor gerust contact met ons op.

Universele elektrische bodemlift

Deze bodemlift wordt in uw eigen of een nieuw ledikant geplaatst en brengt alleen de bodem in hoog/laag positie, het ledikant blijft dus staan dit in tegenstelling tot de carriër waarbij mogelijk de keuze voor alleen de bodem of ook het gehele ledikant omhoog te tillen nog te maken is. Meer informatie, neem contact met ons op, we helpen u graag verder.


kuperus-stalen-bedden-ruimtbesparend-vouw-en-onderschuif-bedden-en-carriers
slp-collectie-matrassen-en-boxspring-bedden-op-maat
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule