opbouw van een boxspring meer informatie op deze pagina

Boxspring

De boxspring één van de meest ideale bedbodems, comfortabel met een goede ondersteuning over de gehele oppervlakte. Een boxspring kan zowel in uw ledikant ombouw geplaatst worden, als vrijstaand, bekleed met een door u persoonlijk gekozen stof. Eventueel uit te voeren met -design hoofd- en voetborden en poten.

Nu dient er wel een kanttekening gemaakt te worden bij deze bedbodem. De boxspring is de laatste jaren fors in opkomst bij een breed publiek met al het aanbod op dit gebied van dien. Inmiddels wordt een gestoffeerde houten bak, of een houten plaat met een stuk schuim erop waaromheen een stof wordt gestoffeerd ook als een boxspring op de markt gebracht dus let u wel goed op hetgeen u onder ogen krijgt en laat u dan ook goed voorlichten, wij informeren u graag daarnaast vindt u op onze andere site
beddenspecialist.nl/kalkmanslapen een groot gedeelte van de boxsprings zoals we in de winkel hebben staan, vanzelfsprekend bent u van harte welkom.

Wat is het nu precies: een boxspring?

Een boxspring is een zeer persoonlijk bed, ook wat uiterlijk betreft, letterlijk vertaald betekent het woord boxspring; “veerdoos”. En dit geeft eigenlijk precies aan wat een boxspring is, een langwerpige doos met veren. Een goed ventilerende bodemplaat met een isolatielaag, waarop hoogwaardige staaldraad veren zijn gemonteerd en bekleed zijn met een stof. Dit geheel is geplaatst op een stabiel staal of houten onder- en bovenframe dat vrij is van storende bijgeluiden. Kan een perfecte ondergrond voor uw matras en daarmee een ideale ondersteuning voor uw lichaam. Een goede boxspring geeft ondersteuning over de gehele breedte en de gehele lengte van uw bed, dit uitsluitend als er de juiste materiaalkeuze en opbouw bij wordt toegepast. In het verleden werd daar veelal een bonellveren interieur voor gebruikt maar door de jaren heen is pocketvering ook een vaak toegepast interieur. Aangezien er op dit gebied ontzettend veel variaties mogelijk zijn in combinatie met afdeklagen is het juiste advies van groot belang. Een advies op u als individu toegespits, voor meer informatie kunt u daarom ook altijd contact met ons opnemen.

Comforthoogte.

Een boxspring is verkrijgbaar in diverse comfort (instap) hoogte’s, dit wordt verwezenlijkt door het o.a. aanpassen van de diverse poothoogte’s, of afhankelijk van de leverancier, ook de dikte van de boxspring zelf. Inmiddels hebben ook de zogenaamde hoog-laagsystemen hun intrede gedaan op het gebied van boxsprings zodat ook vanuit een verpleegsituatie u toch het comfort van slapen kunt blijven ervaren. Meer over boxspringbedden vindt u o.a. op beddenspecialist.nl/kalkmanslapen

Door een boxspring in combinatie met een matras die bij u past, ontstaat een zeer regelmatig slaapklimaat, d.w.z. dat de ventilatie en vochtregulatie gedurende uw nachtrust optimaal is. Door de isolerende luchtlaag onder het matras condenseert het transpiratievocht en het in de lucht aanwezige vocht niet onder uw matras, maar aan de onderzijde van de boxspring. De levensduur van uw matras zal hierdoor langer worden.

De belangrijkste functies van een bedbodem zijn ondersteuning en vochtregulatie. Een boxspring kan aan deze eisen optimaal tegemoet komen, mits u de juiste uitvoering kiest, en geeft op precies dezelfde plaatsen (dus zowel in de lengte als de breedte van het ligoppervlak) tegendruk aan uw lichaam als het matras, waardoor u optimaal kunt ontspannen.

De in onze beddenspeciaalzaak gevoerde boxspringmerken betreffen o.a. LeDorm, Beddelicious en SLP.

Le-Dorm-boxspring-bed
beddelicious-boxspring-bed-gestoffeerd
slp-collectie-boxspring-bed
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule