Welk matras past bij mij?

Op deze vraag: Welk matras past bij mij? is geen éénduidig antwoord te geven, alleen al het feit dat wanneer u deze vraag zou voorleggen aan familie, vrienden en/of kennissen waar ze op slapen en hoe het bevalt, zal dit uitmonden in allerlei, goed bedoelde, adviezen en ervaringen.

Ook forums staan bol van adviezen of ervaringen, veelal haaks op elkaar en dat terwijl er regelmatig toch sprake is van eenzelfde matrastype of merk! De basis voor deze vraag ligt hem in het juiste advies. En of het nu een pocketvering matras, koudschuimmatras , latex matras of traagschuim matras betreft, in welke prijsklasse dan ook. Het gaat het er vooral om dat het een matras wordt welke bij u past.

Factoren waar een nieuwe matras onder andere aan zou moeten voldoen zijn onder andere:

  • Het lichaam ondersteunen op de juiste wijze
  • Goed ventilerend vermogen hebben
  • Met zo minimale druk maar wel de juiste ondersteuning het lichaam dragen
  • Niet belemmeren in het kunnen draaien en bewegen tijdens de slaap
  • Hygiënisch zijn
  • Mogelijk aanpasbaar zijn door de jaren heen

Dit biedt dan het optimale slaapcomfort zodat u jarenlang comfortabel zult kunnen slapen en uitgerust weer aan de dag kunt beginnen. Nu begrijpen we ook wel dat niet alleen het matras een rol speelt in het juiste slaapcomfort maar het is wel één van de belangrijke schakels in de keten. Mocht u meer informatie wensen of andere vragen hebben omtrent de keuze voor een nieuwe matras of bed? Neem dan gerust contact met ons op.

meer over matrassen