dekens-welke-soorten-scheerwol-merinowol-kameelhaar-cashmere-kasjmir-alpaca-zomer

Kasjmierwol deken

Waar komt het materiaal van een Kasjmierwol deken eigenlijk vandaan? 

De Kasjmierwol is een fijne, zeer zachte en soepele wolvezel welke traditioneel wordt gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, daarnaast blijft het fijne onderhaar aan takken en twijgen van het struikgewas hangen en wordt door herders verzameld. De oogst is gering, slechts 100 gram per geit om die reden en daarnaast de uitmuntende eigenschappen is Kasjmier de duurste wolsoort welke in dekens wordt toegepast. De prijs is daarbij o.a. afhankelijk van de fijnheid van de wol ook speelt de vezellengte, mate van kroezing en de kleur een rol.

Leefgebied en omstandigheden van de Kasjmier geit

Hoog op de bergmassieven van Mongolië, Iran en Afghanistan leeft de Kasjmier geit. Op deze enorme hoogte dicht aan de zon, gloeiend heet op de dag en ijskoud in de nacht, heeft de natuur deze geit uitgerust met een beschermende vacht, die garant staat voor verkoeling op de dag en warmte voor de nacht. Temperatuur regulerend in de meest optimale vorm.

Kasjmier-geiten-in-hun-natuurlijke-omgeving

Wel worden door de moderne bedrijven de Kasjmiergeiten inmiddels ook geschoren. De geiten hebben de kleuren wit, grijs, bruin en zwart. De gewenste fijne vezels zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten verwijderd worden, dit gebeurt veelal machinaal. Als gevolg van de fijne vezels hebben dekens (maar ook o.a. plaids en sjaals) van Kasjmierwol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen  en dat alles in combinatie met een zeer laag gewicht. In tegenstelling tot kameelhaar kan Kasjmier, net zoals schapenwol, verwerkt en geverfd worden.


Kasjmierwol deken “Cachemire”

Hij wordt gemaakt van 100 % zuiver Iraanse Kasjmier-wol met een gewicht van ca. 360 gr/m2. De deken is voorzien van een brede afwerkrand van velours. De Kasjmiergeit heeft één van de fijnste kwaliteiten wol en behoort tot de beroemdste vachten.

De Kasjmiergeit wordt ook wel “Donsgeit” of “Tibetaanse geit” genoemd. Tegenwoordig worden ze met name gefokt in Iran en centraal Azië. Zij leven op grote hoogte tussen de 4000 en 6000 meter.

Waarom zou u voor een deken van Kasjmierwol kiezen?
Dit omwille van de volgende eigenschappen.

  • licht gewicht – dus hanteerbaar en comfortabel vallend.
  • behagelijke warmte door de zeer goede isolatiewaarde van deze wol.
  • zeer comfortabele door de extreme zachtheid van deze wol.

Kasjmierwol deken "Cachemire" - 100% zuivere kasjmier uit Iran

gewicht: 360 gr/m2.
maat 180 x 240 cm. € 1535,00
maat 220 x 240 cm. € 1865,00
maat 240 x 260 cm. € 2205,00
maat 240 x 300 cm. € 2545,00
maat 260 x 280 cm. € 2573,00
maat 260 x 300 cm. € 2753,00

wenst u meer informatie of wilt u bestellen? Bel of mail ons   of maak een afspraak in onze winkel

Kasjmierwol deken Cachemire

isolatiewaarde deken sterren-classificatie-5
vochtregulerend vermogen sterren-classificatie-5
comfortgevoel sterren-classificatie-6
gewichtsklasse sterren-classificatie-4
veerkrachtig vermogen sterren-classificatie-4

Comfortabele-deken-Cachemire-in-de-slaapkamer

*Hoe hoger de sterren-classificatie, des te beter de prestatie van een deken op het desbetreffende kenmerk.

Onderhoudsadvies

Deze kasjmierwol deken kan chemisch gereinigd worden. Bij normaal gebruik hoeft een deken niet vaker dan één keer per jaar te worden gereinigd, omdat natuurvezels geen stof aantrekken of vasthouden en weinig vetten opnemen. Verder draagt het af en toe luchten van de deken ook bij tot zowel een goede hygiëne alsmede levensduur. Let op: Leg de deken nooit in de zon tijdens het luchten en bij voorkeur af en toe eens, overigens maar zeer kort, met wat nevelig of mistig weer waardoor de wolvezel zich herstelt in z’n vorm. Zo kunt u tientallen jaren comfort genieten van deze en de andere op onze site vermelde dekens.


Beddenspecialist-Kalkman-logo
Brun de Vian - dekens
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule