interieuradvies-voor-uw-slaapkamer-we-helpen-uw graag

Interieuradvies

Comfort en sfeer in de slaapkamer

Het interieuradvies wat we geven, naast ons advies en begeleiding rondom de te maken keuze voor een nieuw bed, is door de generaties in ons bedrijf heen een rode draad gebleven, we gaan we in tegenstelling tot andere beddenspeciaalzaken net dat stapje verder waardoor u uw slaapkamer bij ons completer kunt maken. Ons interieuradvies is daarbij dat extra stukje wat uw slaapkamer kan maken tot uw droomkamer, een plaats waar het goed toeven is zowel voor slaap- maar ook leefcomfort.

In een slaapkamer draait tenslotte alles om comfort. Een mooi bed, een kwalitatief hoogwaardige en functionele matras en bedbodem, het juiste hoofdkussen en een behaaglijk dekbed zijn essentieel voor een goede nachtrust. Het belang van een goede sfeer moet echter niet onderschat worden: bed- en woningtextiel biedt hier een goede aanvulling in.

sfeer-en-kleur-van-beddengoed-en-raambekleding-in-de-slaapkamer

Met mooi beddengoed zoals dekbedhoezen, hoeslakens of misschien ook nog wel dekens, gordijnen, raambekleding en tapijt brengt u warmte, sfeer en verzachting in de slaapkamer. Tapijt benadrukt daarbij het gevoel van comfort. Wanneer het tapijt kamerbreed wordt aangebracht, zorgt dit voor een optimaal effect. Stem de kleurkeuze af op de ruimte: donkere tinten doen een ruimte kleiner en knusser lijken, lichte tinten geven een ruimtelijk effect. Dit geldt ook voor de dikte van het tapijt. Een dik tapijt met een hoge pool geeft een gevoel van luxe en knusheid en is geschikt voor ruimtes met een hoger plafond. Bij een lager plafond kies je voor een vlakker tapijt met een lage pool, om de ruimtelijkheid te waarborgen. Ook de lichtval en ligging van de kamer spelen in de kleurkeuze een grote rol. Zo creëren samen met u een sfeervolle en comfortabele slaapkamer, en om het u nog iets gemakkelijker te maken kunt u gebruik maken van onze stalen-service. Zo kunt u zelf thuis, of ons, zichtstalen laten aanvragen waardoor u nog beter het comfortgevoel, uiterlijk of de kleur van de door u gemaakte keuze’s kunt beoordelen.

Heerlijk zacht tot functioneel

Vanuit uw bed stapt u op een heerlijk zacht en comfortabel tapijt of vloerkleed , maar omwille van gemakkelijker onderhoud zou het misschien juist de keuze voor de vinyl, p.v.c. of laminaatvloer kunnen worden die uw slaapkamer z’n functionaliteit geeft. Van rustige pastelkleuren tot de natuurlijke uitstraling van een houtmotief, het kan allemaal. Voor ieder dus de juiste sfeer en dat allemaal in onze winkel. Een merk als

 • Desso
 • Parade
 • Bonaparte
 • Interfloor
 • Vorwerk

kan daarbij een prima rol in u keuze vervullen of het nu om tapijt of een vloerkleed “op maat” gaat.

als-met-raamdecoratie-spelen-met-licht

Spelen met licht en sfeer in uw slaapkamer

Het spel van licht en donker, dit “spelen met het licht” ontstaat door de juiste keuze in raambekleding varieërend van een rolgordijn tot de houten jaloezieën of verduisterende gordijnen tot het diffuus lichtspel van een Duette-gordijn. Warme, diepe kleuren van gordijnstof tot de transparantie en lichte kleuren van menige in-betweenstof, we maken graag samen met u de slaapkamer compleet. Merken welke we op het gebied van raamdecoratie in onze winkel aan u presenteren zijn o.a.

 • Sunway
 • BeCe
 • Multisol
 • HR-design

Deze merken bieden keuze’s in o.a. rolgordijnen, duo-rolgordijnen, plissé of duette’s, horizontale jaloezieën voorzien alumimium of houten lamellen, vouwgordijnen, woodblinds, vlinderjaloezieën etc. Waarbij elk product zijn specifieke eigenschappen en kenmerken heeft, nog los van de wijze waarop deze kunnen worden uitgevoerd zoals o.a. een zogenaamd “top-down” systeem.

Sunway-Memphis-houten-jaloezie-op-de-slaapkamer-spelen-met-licht-en-sfeer

Gordijnstoffen en Transparanten in de slaapkamer

Ook op het vlak van textiele raambekleding zoals gordijnen en (half-)transparante stoffen kunt u in onze winkel uitstekend terecht.

 • Christian Fischbacher
 • De Ploeg
 • Kendix
 • Artelux
 • Ado
 • Your Edition

En nog enige merken, zijn merken welke stuk voor stuk stofcollecties aanbieden die allemaal in hun eigen stijl en unieke stofeigenschappen zullen uitblinken. Van het puur natuur linnen tot de brandvertragende Trevira CS stoffen, van de fragiele transparanten tot de robuuste verduisteringsstoffen, ze verdienen ieder hun plaats in de slaapkamer. We adviseren u daar graag in ook kunt u bij verschillende fabrikanten gebruik maken van een zogenaamde “roomplanner” en “zichtstalen-service” waardoor u een goede indruk kan krijgen van een patroon in een stof tot de kleurstelling ervan.

Christian-Fischbacher-gordijnstoffen-en-transparanten

Karpet- of vloerkleden comfortabel voor slaap- en woonkamer

Verder dragen diverse karpetfabrikanten zoals De Millenerpoort, B&C of BIC hun steentje bij in de te kiezen mogelijkheden, van de gebruikelijke standaardmaten tot karpetten- of vloerkleden “op maat” ja zelfs op kleur of uit te kiezen in uw eigen kleurvariatie.

De Millenerpoort is zo’n leverancier waarbij we uit oogpunt van service zogenaamde “toefjes” voor u kunnen laten samenstellen in de met elkaar samengestelde kleurvariaties zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat. Hoe nu bij deze fabrikant karpetten worden geproduceerd, de mogelijkheden en de aandacht die daarbij in acht wordt genomen is goed te zien op de video.

 • standaard karpetten uitgevoerd in wol
 • karpetten op maat gemaakt
 • standaard karpetten uitgevoerd in synthetische vezel
 • vloerkleden van tapijt afgewerkt met een festonnering
 • vloerkleden van tapijt afgewerkt met een bandering
 • vloerkleden van tapijt uitgevoerd in een zogenaamd volume-karpet
 • etc.

Ieder karpet of vloerkleed op zijn beurt in een uitstraling en prijs welke mogelijk kunnen passen binnen uw budget en op uw slaapkamer.

vloerkleed-of-karpet-comfortabel-en-contactgeluid-verlagend

Ook materiaalkeuze kan sterk verschillen per leverancier van zuiver scheerwol al dan niet in combinatie met linnen draden of synthetische vezels zoals polyester of polyamide in talrijke kleuren. De laatste jaren hebben ook veel tapijtfabrikanten zich toegelegd op vloerkleden waardoor het aanbod vele malen groter is geworden.


desso-tapijten-en-vloerkleden
Christian-Fischbacher-gordijnen-en-transparante-stoffen
De-Millenerpoort-karpetten-vloerkleden-op-maat
BeCe-binnenzonwering-en-raamdecoratie
Sunway-exclusieve-raambekleding
De-Ploeg-gordijnen-en-transparanten