beddengoed-formesse

Formesse beddengoed

Formesse beddengoed is ontstaan vanuit een familieonderneming welke sinds 1947 is opgericht. Door een nauwe samenwerking met kwaliteitsleveranciers is er een gecontroleerd en zich steeds verder ontwikkelend productieproces ontstaan op gebied van breien en textielveredeling. Zo is er een ommezwaai gemaakt vanuit het klassieke laken naar een elastisch breisel met o.a. een toepassing van elasthaan waardoor er een perfecte pasvorm is ontstaan van het Formesse beddengoed. Heden ten dage biedt Formesse dan ook hoeslakens aan met een optimale combinatie van rekbaarheid en herstelvermogen. De vakkennis op het gebied van hoogwaardige elasthaan hoeslakens heeft er toe geleid dat er ook beddengoed kon worden toegepast voor extra grote bedden en hoge matrassen.

Formesse heeft zich dan ook ontwikkeld tot een specialist in hoogwaardig slaapkamertextiel. Hoeslakens van zeer fijn katoen,  molton voorzien van mooie kwaliteiten katoen of tencel tot een koele zomerdeken: geniet van bedtextiel van schitterende kwaliteit met een perfecte pasvorm. Het maatbereik is buitengewoon, kleuren en individuele oplossingen zijn kenmerkend voor de Formesse beddengoed collectie. Verwen uzelf met een gezonde nachtrust. Al het Formesse beddengoed wordt in Duitsland geproduceerd volgens de Ökotex-norm 100 waarbij een onberispelijke kwaliteit en een optimale pasvorm alsmede een zeer grote kleurenkeuze van 54 kleuren garant staat voor een goede en juiste keuze beddengoed.

Oeko-tex-100-getest-goed-voor-mens-en-mileu
greep-uit-kleurkeuze-van-het-formesse-beddengoed

Optimaal comfort met Formesse beddengoed, de fijnste katoen, aloë vera, zijdeproteïne en veel oog voor detail. Deze ingrediënten staan garant voor  het perfecte comfort. Formesse is een innovatieve familieonderneming van de oude stempel, geloven in kwaliteit, prestaties en eerlijkheid. Het resultaat mag er dan ook zijn: hoogwaardig comfortabel beddengoed. Het blijven investeren in een moderne uitrusting van het bedrijf resulteert in het mooiste bedtextiel maar draagt ook bij tot het verantwoord omgaan met het milieu. Formesse textielproducten zijn dan ook gecertificeerd met het keurmerk “Textiles Vertrauen”, Ökotex-norm 100. Naast de prachtige kwaliteit, unieke pasvorm, buitengewoon veel maten, kleuren worden er ook oplossingen voor speciale wensen geboden. Dit alles is kenmerkend voor het Formesse assortiment.

Jerseyhoeslakens als de:

  • Bella Donna Premium
  • Bella Donna
  • Bella Donna Piccola
  • Bella Donna Organic
  • Bella Sephina
  • Bella Gracia

Zijn inmiddels de Formesse textielproducten die voor menigeen bijdragen tot een onmisbare basis voor een comfortabele nachtrust. Allemaal kwaliteit, die hun prijs waard zijn. Mooie hoeslakens met een glad en elastisch oppervlak welke uiterst aangenaam en zacht aanvoelen. Zeer gelijkmatige kwaliteiten jersey waar u vele plezier aan kan beleven.

jersey-hoeslakens-van-formesse

Een deel van onze Formesse beddengoed collectie in onze winkel 

Een-deel-van-onze-collectie-Formesse-beddengoed-in-de-winkel-waaronder-hoeslaken-Bella-Donna

Topper matras of Splittopper matras

De kwaliteit Bella Donna is ook verkrijgbaar in de Bella Donna Piccola dit specifiek voor de toepassing om topmatrassen waarbij een zeer elastisch vermogen van het katoenen breisel in de combinatie met een elasthaan onderdraad voor een goede pasvorm garant staat. Ook voor bedden met verstelbare hoofd- en voetgedeeltes waarbij de zogenaamde splittopper wordt toegepast is dit hoeslaken als toepassing mogelijk.

Voor de splittopper matras bestaat er een zogenaamde:

“Duo 1”-uitvoering hierbij is er sprake van een hoeslaken met individuele insnijding  bij gebruik van bedbodems en topper-matrassen, met een afzonderlijk verstelbaar hoofd-/ ruggedeelte.

duo-1-splittopper-matras-bella-donna-piccola

De “Duo 2”-uitvoering wordt daarentegen toegepast bij de bedbodems en topper-matrassen met zowel een afzonderlijk verstelbaar hoofd-/ ruggedeelte en voetgedeelte.

duo-2-splittopper-matras-bella-donna-piccola

De samenstelling van het Bella Donna Piccola hoeslaken is gemaakt van 97 % langvezelig katoen, 3 % elasthaan en een toepassing van aloë vera & zijdeproteïne.

Matrasbeschermers zoals de:

  • Bella Donna Edel molton
  • Bella Donna Clima
  • Satinesse Protect

De moltonhoeslaken Edel en Clima beschermen uw matras tegen verontreiniging en zorgen voor een aangenaam droog slaapklimaat. Het hoge katoenvelours  van de Edel molton is heerlijk zacht en zeer absorberend. Transpiratievocht wordt geabsorbeerd en tegelijkertijd werkt het katoen temperatuur compenserend.  De Clima molton draagt bij tot de natuurlijke hygiëne  tegen huisstofmijt, bacteriën en geuren dankzij het functionele vezel Tencel®. Tencel®wordt gewonnen uit het aangroeiende materiaal hout, is volledig biologisch afbreekbaar en bevat geen chemische toevoegingsmiddelen. Het gebruikte hout komt uitsluitend uit verantwoordelijke beheerde bossen (FSC-certificering).

formesse-matrasbeschermer-of-moltonhoeslaken-onder-een-jerseyhoeslaken

Tot slot is er nog de Satinesse Protect matrasbeschermer, deze betrouwbare matrasbeschermer is vochtresistent (bovenblad), maar voorzien van een ademend polymeermembraan alsmede antibacteriële aanvullende uitrusting voor een gezond slaapklimaat. Ook verkrijgbaar voor extra grote matrasmaten. De katoenlaag van het polymeermembraan zorgt voor een aangenaam ligvlak en door de antibacteriële aanvullende uitrusting is de sterke matrasbeschermer anti-allergeen en vernietigt huisstofmijt op betrouwbare wijze. Verder is al het textiel natuurlijk getest volgens ÖkoTex-norm 100, en gecertificeerd met het keurmerk “Textiles Vertrauen”!


Merknaam – FORMESSE GmbH & Co. KG
Gevestigd in – Duitsland (Löffingen)
Vervaardigt: Beddengoed zoals hoeslakens, kussenslopen, zomerdekens.
Een fabrikant die onze beddengoed collectie verrijkt met zeer comfortabel beddengoed en een uitstekende pasvorm in een gevarieérde
prijsklasse. Voor elk wat wils en in vele kleuren leverbaar.


Beddenspecialist-Kalkman-logo
Formesse-beddengoed-hoeslakens-molton
okotex-certificaat-geen-schadelijke-stoffen-in-bedtextiel
Duits-kwaliteits-produkt-made-in-Germany
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule