Nachtzweten, waar moet ik op letten?

De oorzaak van nachtzweten zijn divers zoals onder andere:

  • stress
  • een ziektebeeld
  • medicatie
  • alcoholgebruik
  • griep of infectie’s
  • hormonale veranderingen

Voorkomen of de reden waardoor het ontstaat wegnemen is één, maar wat zijn er voor oplossingen om het als minder hinderlijk te gaan ervaren?!

Hoe kan nachtzweten minder storend worden?

Vaak wordt er geadviseerd om qua nachtkleding dunnere kleding toe te passen en liefst katoen. En ja katoen kan uitstekend vocht opnemen maar kan dit ook gemakkelijk “vasthouden” zeker wanneer er sprake is van overmatige transpiratie. Hierdoor zal er toch al snel worden teruggevallen op het aantrekken van een schoon en droog kleding stuk. Bij kleding kan dat nog, maar met een bed, dekbed en beddengoed wordt dat al wat ingewikkelder!

En toch..er zijn mogelijkheden om het allemaal wat comfortabeler te maken waardoor er beter van de nachtrust genoten kan worden. Het begint bij het maken van een juiste materiaalkeuze van matras en bedbodem. Deze dienen een goed ventilerend vermogen te hebben maar ook dekbedden en beddengoed zijn van erg groot belang en kunnen een grote rol spelen om de situatie van het nachtzweten te verbeteren.

Technologische ontwikkelingen van vezels en breitechnieken helpen hierbij!

De hierboven vermelde produkten, merken staan garant voor enorme verbeteringen op het gebied van nachtzweten. Deze produkten en vezels vinden hun toepassingen in beddengoed zoals moltonhoeslakens en kussenslopen, hoeslakens, matrashoezen en in tijken van zowel dekbedden als hoofdkussens.