Dekens-welke-soorten-en-keuzes-zijn-er
Assortiment Dekens Kameelhaar deken

Kameelhaar deken

Een kameelhaar deken, haar of wol wordt in dit geval hetzelfde mee bedoeld, is een dekensoort waarbij sprake is van een unieke natuurlijke stof. De kameelwol is namelijk meer dan twee maal lichter dan schapenwol en bovendien veel sterker. Kameelhaar is hol en dat zorgt voor extra isolerende eigenschappen en minder gewicht. Daarom wordt deze ook gebruikt voor de kleding voor astronauten. Kameelwol heeft een goede invloed op onze huid een andere unieke eigenschap van kameelhaar is dat het geen allergieën veroorzaakt. Een kameelhaar deken (en plaids) zijn behaaglijk warm maar laten u niet zweten, weliswaar is het gewicht per vierkante meter (gram/m2) daarin ook een meewegende factor. Deze wolsoort is zeer hygroscopisch is en lucht perfect afvoert en kent geen statische elektriciteit en is stof en vuil afstotend.

tweebultige-kamelen-de-bron-voor-een-comfortabele-kameelhaar-deken

Verder is bijna onmogelijk om kamelen vacht te verven. Daarom heeft een kameelhaar deken (en plaids) een natuurlijke bruine tint. Het schip van de woestijn met zijn 2 bulten wordt gefokt als lastdier maar daarnaast dus vooral ook voor het winnen van kameelhaar. De zeer fijne wol wordt uitsluitend geleverd door de tweebultige kameel, die in het hooggelegen gedeelte ten westen
van China en Mongolië leeft. In dit bijzonder ruwe en extreme koude klimaat beschermen deze dieren zich met het zeer fijne onderhaar van hun vacht. De kameel wordt meestal niet geschoren, in het voorjaar werpen zij hun wol pluksgewijs af. Deze wordt verzameld en naar gelang de fijnheid gesorteerd. Een volwassen dier produceert ca. 5 kg wol per jaar. Ook hier speelt de zachtheid van het haar een zeer gewaardeerde factor bij de aanschaf van een kameel wollen deken.


Kameelhaar deken Isphahan

Deze deken is gemaakt van 100 % geschoren kameelhaar met een gewicht van ca. 530 gr/m2. De kleur van deze deken wordt verkregen zonder het gebruik van extra kleurstoffen, het is namelijk bijna onmogelijk om kameelhaar te verven. De kameelhaar deken Ispahan is een warme deken die fluweelzacht aanvoelt. Verder wordt de deken als “double-face” uitgevoerd, de twee naturel kleuren één zijde in camel en de andere zijde in een zeldzame variant blonde camel zijn dusdanig neutraal van kleur dat het in elke slaapkamer toepasbaar kan zijn. De deken is afgewerkt met een brede rand van velours.

Kameelhaar deken Ispahan - een fluweelzachte en warme deken

gewicht: 530 gr/m2.
maat 180 x 240 cm. € 685,00
maat 220 x 240 cm. € 833,00
maat 240 x 260 cm. € 991,00
maat 240 x 300 cm. € 1142,00
maat 260 x 280 cm. € 1154,00
maat 260 x 300 cm. € 1241,00

wenst u meer informatie of wilt u bestellen? Bel of mail ons   of maak een afspraak in onze winkel


Kameelhaar deken Ispahan

isolatiewaarde dekensterren-classificatie-6
vochtregulerend vermogensterren-classificatie-5
comfortgevoelsterren-classificatie-5
gewichtsklassesterren-classificatie-3
veerkrachtig vermogensterren-classificatie-4
Kameelhaar-deken-Ispahan-in-slaapkamer

*Hoe hoger de sterren-classificatie, des te beter de prestatie van een deken op het desbetreffende kenmerk.


Kameelhaar deken Khokan

Deze wordt ook gemaakt van 100 % kameelhaar afkomstig van de Camelus bactrianus, (kameel met 2 bulten) en is met een gewicht van ca. 390 gr/m2. de wat lichtere deken binnen de collectie van kameelhaar dekens. De kleur van deze deken wordt wederom verkregen zonder het gebruik van extra kleurstoffen. Dit soort dekens werden vroeger al gebruikt door de Tartaren, Mongolen en de Chinezen en komt zelfs al voor in de reisverslagen van Marco Polo. De deken is met name geschikt in het voor en na-seizoen.

Kameelhaar deken Khokan - de deken met een lichter gewicht

gewicht: 390 gr/m2.
maat 180 x 240 cm. € 446,00
maat 220 x 240 cm. € 542,00
maat 240 x 260 cm. € 644,00
maat 240 x 300 cm. € 740,00

wenst u meer informatie of wilt u bestellen? Bel of mail ons   of maak een afspraak in onze winkel


Kameelhaar deken Khokan

isolatiewaarde dekensterren-classificatie-4
vochtregulerend vermogensterren-classificatie-4
comfortgevoelsterren-classificatie-4
gewichtsklassesterren-classificatie-3
veerkrachtig vermogensterren-classificatie-4

Waarom zou u nu kiezen voor wol?

Wol is o.a. hypoallergeen, wat betekent dat er weinig of geen kans is dat iemand allergisch is voor wol, dit waar het gaat om huisstofmijt. Door het grote vermogen van vochtopname en het daarbij droog blijven aanvoelen is de voedingsbodem voor de huisstofmijt verre van ideaal. Wol is zelfreinigend door de aanwezigheid van lanoline in de wol, het natuurlijke wolvet, en daardoor ook bacterie-werend en vuilafstotend. Samenvattend: Wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en hoeveelheid vocht.

Onderhoudsadvies

Al deze wollen dekens kunnen chemisch worden gereinigd. Bij normaal gebruik hoeft een deken niet vaker dan één keer per jaar te worden gereinigd, omdat natuurvezels geen stof aantrekken en vasthouden en weinig vetten opnemen.

Hoe kiest u de juiste maat?

Een algemene regel om de juiste maten van uw deken te kiezen zijn, dit in combinatie met een matras van normale dikte (20 tot 25 cm):
• 80 cm extra rekenen in de breedte voor het instoppen,
• 40 cm extra rekenen in de lengte om in te stoppen aan het voeteneinde.

Dus als voorbeeld: voor een bed van 180 cm breedte en 200 cm lengte geldt:
• 180 + 80 = 260 cm in de breedte,
• 200 + 40 = 240 cm in de lengte.
In dit geval is een deken van 240 x 260 ideaal van afmeting.


Brun de Vian - dekens
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule