anti-allergeen-beddengoed-in-onze-beddenspeciaalzaak

Informatie over huisstofmijt allergie

Op deze pagina vindt u meer informatie over huisstofmijt allergie en hoe daarmee om te gaan, wellicht heeft u zelf, uw partner of één van uw kinderen één of andere vorm van allergie, lees deze pagina dan eens aandachtig door, het doel hiervan is het leren omgaan met deze allergie. Overigens adviseren wij u met klem, als u denkt last te hebben van allergie, in eerste instantie uw huisarts te raadplegen.

Wat is nu precies een allergie?

Ons afweersysteem verdedigt ons lichaam, het systeem gebruikt daarvoor anti-stoffen tegen vreemde stoffen zoals bacterieën en virussen. Reageert ons afweersysteem nu heftig op stoffen die eigenlijk onschadelijk zijn! Dan spreekt men van een allergie!

Omgaan met allergie wordt gemakkelijker als u weet wat u zelf kunt doen en welke maatregelen u kunt nemen. U zult daarbij wel moeten leren accepteren dat het hebben van een allergie beperkingen met zich mee zal kunnen brengen. Immers als u de geadviseerde maatregelen om huisstofmijt, één van de belangrijkste veroorzakers van allergie, te vermijden wilt uitvoeren, betekent het dat u uw leefstijl en leefomgeving waarschijnlijk zult moeten aanpassen.

Huisstofmijt allergie

Huisstof kan allergische reacties oproepen. Het is een zogenaamde allergene
materie die uit verschillende elementen bestaat. Onder andere de huismijt welk een microscopisch klein spinnetje is van ongeveer 0,3 mm groot. Men
vindt er velen in op diverse plekken waar wij als mens vertoeven. Bijvoorbeeld in ons bed maar ook in tapijten etc. één en ander is afhankelijk van o.a. de luchtvochtigheidsgraad van onze leefomgeving en het onderhoud daarvan.

huisstofmijt een microscopisch klein organisme

Er zijn diverse mijtsoorten, slechts een enkele soort veroorzaakt een allergische aandoening bij de mens.Eén van de bekendste zijn de Dermatophagoïdes pteronyssinus en -farina. Dit organisme is overigens voor het menselijk oog niet waarneembaar.

De huismijt gedijt goed zich in warme en vochtige ruimtes in de woning, in bijzonder in matrassen,hoofdkussens en dekbedden. Lage luchtvochtigheid en koude zijn slechte omstandigheden voor de mijten.Een andere vijand is een goede ventilatie. Regelmatig luchten en schoonhouden van diverse leefruimten zijn dus essentieel ter bestrijding van de huismijt.

Diverse oorzaken (aandoeningen) van de allergie zijn:

Oogprikkeling, regelmatig terugkerende keel- en oorontsteking, neuskriebels en hoesten. Ook kan de huisstofmijt huidaandoeningen verergeren. Met name bij jongere mensen en kinderen komen de aspecten van deze allergie vaker voor dan bij ouderen.


Beddenspecialist-Kalkman-logo
Purotex-beddengoed-met-probiotica-behandeling
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule