dekens-welke-soorten-scheerwol-merinowol-kameelhaar-cashmere-kasjmir-alpaca-zomer

deken van Alpacawol

Een deken van Alpacawol heeft een aantal bijzondere eigenschappen die de aankoop van deze deken het overwegen waard maken.  Een aantal van deze eigenschappen zetten we even op een rijtje. De Alpacawol is:

  • Is hypoallergeen
  • Heeft een hoge kleurechtheid, is goed bestand tegen zonlicht
  • Ruikt niet door het ontbreken van vetten in de wol
  • Heeft een lage slijtgevoeligheid ten opzichte van sommige andere wolsoorten
  • Krimpt niet bij het wassen
  • Heeft een hoge isolerende werking

Alpaca-de-drager-van-een-bijzondere-wol

Herkomst van de Alpacawol

De drager van één van de bijzonderste natuurlijk wolsoorten, de Alpaca, heeft zijn leefgebied in Zuid-Amerika veelal op hoogvlakte’s variërend tussen de 4000 tot 5000 meter in landen zoals Bolivia, Peru, Chili, Uruguay en Ecuador. Eén van de bekendste hoogvlakte’s waar de Alpaca voorkomt is die van het Titicacameer.

De wolvacht van de Alpaca

De Alpaca wordt voornamelijk gehouden, vaak door indianen, voor de wol, alhoewel er ook steeds vaker sprake is van speciale fokkerijen. Het scheren van de Alpaca gebeurt jaarlijks dit wordt veelal door Indiaanse vrouwen gedaan die alleen al door het voelen van de wol de kwaliteit herkennen welke op basis daarvan in verschillende kwaliteitsklassen wordt ingedeeld. De deken van Alpacawol bij Brun de Vian wordt uitsluitend en alleen van de beste kwaliteit Alpaca-wol geproduceerd.

Deken Alpaca

Deze bijzondere deken van Alpaca heeft een geschoren uiterlijk en zorgt voor een comfortabele warmte met een zacht zacht gevoel. De deken wordt dubbelzijdig geweven -double face- met de breedst bekende variëteit aan natuurlijke kleuren (deze worden niet gecreëerd door het verven van de wol), de deken ziet er dan ook uitnodigend en comfortabel uit. De dekens zijn aan de randen erg mooi afgewerkt met een velours rand en geproduceerd van 100% Alpaca. In het geval van deze deken van Alpaca zijn de vezels afkomstig uit Peru. Alpaca, een erfenis van de Inca’s!

deken Alpaca - zeer zacht met een zeer aangename warmte

gewicht: 550 gr/m2.
maat 180 x 240 cm. €  748,00
maat 220 x 240 cm. €  908,00
maat 240 x 260 cm. € 1085,00
maat 240 x 300 cm. € 1240,00

wenst u meer informatie of wilt u bestellen? Bel of mail ons   of maak een afspraak in onze winkel

deken van Alpacawol

isolatiewaarde deken sterren-classificatie-4
vochtregulerend vermogen sterren-classificatie-4
comfortgevoel sterren-classificatie-5
gewichtsklasse sterren-classificatie-3
veerkrachtig vermogen sterren-classificatie-4

zeer-comfortabele-deken-van-Alpaca-op-bed

*Hoe hoger de sterren-classificatie in het getoonde overzicht, des te beter de prestatie van een deken op het desbetreffende kenmerk.


Onderhoudsadvies

Wol- en fijne haar-dekens worden met de grootste zorg gemaakt om u lang te kunnen laten genieten van het comfort.
Om de levensduur van deze uitzonderlijke kwaliteiten dekens geproduceerd met de mooiste natuurlijke vezels te bevorderen
vragen we u de dekens op de juiste wijze te verzorgen.

Voor een normaal gebruik raden we aan om éénmaal per jaar een stomerij te gebruiken.
Wel vragen we daarbij uw aandacht voor het feit dat “organische” en “milieuvriendelijke” stomerijen geen
chemische reiniging toepassen, maar een reiniging met water om het reinigingsmiddel te laten werken.

Deze stap in het reinigingsproces wordt gevolgd door een stap voor het drogen van de deken in de wasdroger met als gevolg
dat er een onomkeerbaar vilteffect op uw deken zou ontstaan. Het is daarom essentieel om het wasetiket (aan de rand
van een deken genaaid) aan uw stomerij te laten zien om ervoor te zorgen dat uw deken zorgvuldig en op de juiste wijze wordt behandeld.

Hygiëne

Uit hygiënisch oogpunt raden we aan om uw kamer dagelijks (ook in de winter) te luchten en indien mogelijk uw deken te luchten en uit te kloppen telkens wanneer u uw beddengoed verwisselt.

Kleine tip: wanneer het weer het toelaat, kunt u uw deken zo af en toe eens kort (maximaal een paar uur) blootstellen aan de zon (bijvoorbeeld liggend/hangend over een waslijn), omdat de zonnestralen een sterke desinfecterende werking hebben. Maar let op: In sommige wolsoorten komen vetten voor (Lanoline) die daardoor kunnen uitdrogen, doe dit dus echt niet te lang en te veel.

Aan het einde van het seizoen, zodra een deken even niet meer behoeft te worden toegepast, raden wij u aan om uw deken te reinigen en op te bergen in de originele doos of in een licht ventilerende hoes, afgesloten van stof en direct licht.


Beddenspecialist-Kalkman-logo
Brun de Vian - dekens
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule