Aankooptips voor een bedbodem

Voor de keuze van de bedbodem volgen op deze pagina een aantal aankooptips voor een bedbodem. Hierbij kiest u een aantal belangrijke ondersteunende eigenschappen die het karakter van het bed bepalen. De bedbodem bepaalt de standen en indeling van de ondersteuningsvlakken, de in- en uitstaphoogte en een groot deel van de verende eigenschappen van het bed.

In- en uitstappen
Het gemak waarmee u in en uit bed komt is afhankelijk van de hoogte van de matrasoppervlak, en dus van de bedbodem. Het opstaan gaat het gemakkelijkst bij een bed dat ingedrukt ter hoogte van de knie komt (of iets hoger). Probeer eens zonder de handen te gebruiken uit bed te komen. Dit gaat gemakkelijker bij een hoog bed.

Zitten in bed
Sommige bedden bieden de mogelijkheid om niet alleen te liggen, maar ook te zitten. Het is belangrijk dat naast het rugdeel ook het beendeel omhoog kan, anders schuift u langzaam maar zeker onderuit.

De beweging van de bedbodem en samen slapen.
Er zijn bedbodems die veel deinen en bedbodems waarbij de beweging snel uitgedempt is. Probeer de demping van verschillende bedbodems uit, en ervaar welke u het prettigst vindt. Let er ook op dat er ruime marges zijn in afmetingen rondom het lichaam. Vuistregel: tenminste marges van 30 centimeter rondom het lichaam.

Ten slotte kan de keuze van de bodem invloed hebben op de kwaliteit van de verstelbaarheid.

Onderhoud
Een verstelbaar bed kan omhoog, wat het stofzuigen onder het bed gemakkelijker maakt. Als een verstelbaar bed omhoog staat, kunt u ook zonder bukken lakens verschonen.

bron: Auping

Voor meer informatie over de te kiezen bodem bent u bij ons van harte welkom. Of het nu gaat om een spiraal, lattenbodem of boxspring waar adviseren u hier graag over. Neemt u dan contact op met ons op, wij staan u graag te woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *