Keuzehulp-vragen-en-antwoorden-om-de-keuze-voor-een-nieuw-bed-te-vergemakkelijken

Ik wil een bed met goede ventilatie?

Een bed met goede ventilatie is altijd belangrijk immers elk mens transpireert, ook tijdens de slaap, alleen niet iedereen merkt dit. Welk bed nu moet worden gekozen is niet zo heel moeilijk aangezien de meeste bedden wel goed ventileren. De éne fabrikant communiceert dat alleen meer dan de ander, maar of het nu een ledikant met lattenbodem of spiraal betreft of een boxspringset! Allen hebben ventilatie, sterker nog dit vraagstuk geldt nog veel meer voor matrassen. Materiaalkeuze is dan ook erg bepalend voor iets te -klam- warm te ervaren, de juiste combinatie tussen bedbodem, matras en bedtextiel zijn dan ook zeer voor de handliggend maar altijd passend bij het individu.

Kijken we nu naar de mogelijkheden in bedden en we lichten ze er één voor één even uit dan zijn in algemene zin dit de groepen van bedbodems waaruit een keuze kan worden gemaakt met dien verstande dat ventilatie ook weer (negatief) beinvloed kan worden door de toepassing van een ledikant met zijkanten die doorlopen tot de vloer of simpelweg een slecht geventileerde slaapkamer of woning.

Wat naast dit alles ook van belang is om te weten: Gewicht van een mens is niet de belangrijkste factor die de levensduur van een matras beïnvloed daarentegen geldt dit wel voor transpiratievocht. Dus hoe beter de ventilatie des te langer zal de levensduur van een matras zijn.

In willekeurige volgorde bestaat de keuze uit bedden (bedbodems) als volgt:

 • Spiraalbodem:

  Er heerst voor veel van onze klanten een zweem van oubolligheid rondom deze bedbodem, vaak geassocieerd met het bed wat men vroeger zo mooi als trampoline kon gebruiken en daarnaast voor velen ook de bedbodem waar een houten plaat bovenop werd gelegd om zo het doorzakken ervan te voorkomen.
  meer informatie over de spiraalbodem

 • Lattenbodem:

  De lattenbodem behelst een erg omvangrijke groep van bedbodems welke allemaal gelieerd zijn aan het gebruik van houten latten, maar daar houd dan ook de overeenkomst op, de verschillen zijn enorm.

  meer over lattenbodems en hun eigenschappen

 • Boxspring:

  Deze bedbodem komt voor in een grote variatie waarbij sprake is van een gestoffeerde bedbodem voorzien van een stalen veren interieur, denk daarbij aan pocketvering en bonellveren. Helaas wordt een letterlijk gestoffeerde houten bak ook onder deze bedbodem geschaard met als gevolg totaal andere eigenschappen dan daadwerkelijk een boxspring, let daar op wanneer u zich laat informeren. Natuurlijk bent u daarvoor in onze beddenspeciaalzaak van harte welkom. De ventilatie van een goede boxspring spreekt voor zich, zie de afbeelding door op onderstaande link door te gaan naar een pagina met meer informatie over deze bedbodem.
  bekijk deze volgende pagina voor meer informatie over een boxspring