informatie over opklapbedden op deze pagina

Opklapbed

Een opklapbed is door de jaren heen voor veel van onze klanten de ideale oplossing gebleken voor het creëren van een extra logeerbed. Wel is er, zoals veelal bij allerlei produkten, sprake van grote verschillen in kwaliteit. De opklapbedden die u op deze pagina vermeld ziet staan hebben in dat opzicht ook diverse kenmerken welke voor de éne klant voldoen maar bij een andere klant, mogelijk, weer niet. Graag verzoeken we u dan ook vooraf aan een door u te maken keuze even contact met ons op te nemen zodat we u een zo compleet als mogelijke informatie kunnen geven omtrent deze produkten.

Wat voor soorten opklapbedden zijn er?

Een opklapbed wordt zowel verticaal als horizontaal, dan ook wel wentelbed genoemd, toegepast
hieronder volgen een aantal mogelijkheden:

Verticaal opklapbed

Het verticale opklapbed is optioneel leverbaar met bovenplank, welke is voorzien van rail met runners en plankendragers. De plank is leverbaar in wit, ahorn en licht of donker eiken. Verder is het verticale opklapbed is voorzien van speciale trekveren, waardoor u het ledikant zonder enige moeite kunt uit- en opklappen.

Verkrijgbare afmetingen zijn: 80, 90, 130, 140 breed x 200, 210, 220 cm. lang. Maar let op! De breedtematen 130 en 140 cm. kunnen veelal niet door een trappegat getransporteerd worden, neem daarover dan eerst contact met ons op en vraag naar de mogelijk- en onmogelijkheden.
Ook bredere breedtematen zoals 160 of 180 cm. breed zijn door ons te verwezenlijken, door de toepassing van koppelstukken is dit realiseerbaar zodat ook in een wat kleinere ruimte genoten kan worden van een breder bed en een beter slaapcomfort door meer bewegingsvrijheid tijdens het slapen.

verticaal-opklapbed

Belangrijk om te weten is het feit dat dit verticaal opklapbed altijd dient te worden gefixeerd (vastgezet) aan een wand of vloer. Zodra de keuze voor een vloermontage aan de orde is kunt u qua matrasdikte wat variëren aangezien de afstand van spiraalbodem tot muur bepaald wordt door de plaats waar u het bed op de vloer monteert. Aandachtspunt: let op leidingwerk in vloeren over het algemeen lenen houten vloeren zich beter voor deze wijze van een opklapbed montage dan betonvloeren. Een andere montagewijze is het plaatsen van het frame tegen een plint waarbij dan door de plint de achterliggende wand in, het opklapbed bevestigd wordt. Ook daar is wat speelruimte in te behalen door bijvoorbeeld opvulblokjes tussen het te monteren frame en de wand toe te passen. Let wel: Veelal is een verticaal opklapbed in combinatie met een bovenplank “af fabriek” beperkend voor de te kiezen matrasdikte.

buitenwerkse-maten-van-verticaal-opklapbed

Dit -verticale- opklapbed is leverbaar in 10 kleuren, waarvan de kleuren aangeduid met * tegen een meerprijs. Waar nodig informeren we u daar graag nader over.

kleurstellingen-ruimtebesparende-bedden-kuperus

Ongetwijfeld kunnen er omtrent deze produkten vragen bij u leven zoals o.a.:

  • kan ik dit bed zelf monteren of niet?
  • hoe kan ik deze bedden bestellen?
  • wat zijn actuele levertijden?
  • staan deze bedden in uw winkel?
  • kan ik elke matras op deze bedden leggen?


Cubed

Dit opklapbed is tevens ook verkrijgbaar als wentelbed (horizontale opklapbed cubed staandkanteling). De opbouw van dit opklapbed is gebaseerd op een lattenbodem in combinatie met een moderne uitstraling door het gebruik van plaatmateriaal in diverse kleuren en uitvoeringen. Op deze wijze wordt, in opgeklapte toestand voorkomen dat u tegen de lattenbodem en de daarop liggende matras gaat aankijken.

Ook voor dit opklapbed geld dat de noodzaak tot fixeren aan een opklapbed Cubed als wentelbed geplaatstwand of vloer noodzakelijk is zodat op die wijze de veerspanning voor het kantelen van de bedden tot z’n recht kan komen. Welke matras u nu op dit Cubed zou willen gaan toepassen? Daarover adviseren we u graag.

Mocht u nadere informatie ten aanzien van buitenwerkse maten van één van de op deze pagina getoonde opklapbedden willen ontvangen? Mail ons of bel en wij zullen u graag nader informeren.