Hou rekening met lichtval in de slaapkamer

Licht of lichtval geeft het signaal af om wakker te zijn waardoor het in slaap komen bemoeilijkt wordt. Natuurlijk zal er per persoon anders op licht gereageerd worden wat niet wegneemt dat gordijnen of raambekleding die het licht goed tegenhouden bijdragen tot het gemakkelijker in slaap kunnen komen. Zeker als daarbij de slaapkamer ook nog eens op het oosten gericht staat waardoor de opkomende zomerzon in de vroege ochtenduren van invloed kan zijn op de slaap.

De laatste decennia geldt ook in toenemende mate voor LED-tv’s in de slaapkamer of mobiele apparaten zoals telefoon, tablet en laptop dat de hoge (blauwe) lichtintensiteit daarvan het in slaap komen bemoeilijkt. Probeer dan ook ca. anderhalf of twee uur voor het slapen gaan deze apparaten niet meer toe te gebruiken.