voelker-zorgbed-vabasso-of-kepler-5384

Zorgbed Völker Vabasso

Het extra lage zorgbed Völker Vabasso, ook wel betiteld als model 5384 Kepler, is een combinatie van de opbouw van het model zorgbed Völker model 3080 en een speciaal trapeziumhefmechanisme dat het ligvlak veilig naar een normale werkhoogte omhoog beweegt. In principe moet volgens de aanbeveling van de Duitse expertnorm voor valpreventie het gebruik van zijhekken vermeden worden, omdat het valrisico en eventuele gevolgen dan aantoonbaar het geringst zijn.

Extra laag zorgbed Völker Vabasso

Conform deze aanbeveling is de korte afstand tot de vloer van dit extra lage zorgbed van Völker in zijn laagste stand ideaal, omdat de bewoner hier in het ergste geval alleen maar uit kan rollen. Dit extra lage zorgbed Völker Vabasso geeft oudere mensen die bang zijn te vallen een veilig gevoel en voorkomt letsel. Immers kan een val uit bed aanleiding geven tot een verlies aan zelfstandigheid etc.Het extra lage zorgbed Völker Vabasso heeft een stabiel trapeziumhefmechanisme en is berekend op een veilige werklast van 230 kg en een verstelbereik van ca. 23 tot 80 cm*. Daarbij zijn de remmen in de laagste stand altijd automatisch vastgezet.
Zorgbed Völker Vabasso afgebeeld in verschillende hoogte's
Door de mogelijkheid het bed tot vlak boven de vloer te laten zakken en het feit dat men dan de vloer kan voelen, voelen bewoners zich veiliger en wordt voorkomen dat ze vallen. Zo nodig kunnen de zijbeveiligingselementen aan het hoofdeinde nog omhoog worden gezet.

*afhankelijk van de configuratie

Informatie of contact-aanvraag

Wanneer u meer wilt weten over deze of andere zorgbedden uit de Völker collectie, wellicht iets over bodemliften, carriërs of een offerte? Neem dan graag contact met ons op, we adviseren u graag verder.

Kleuren van de diverse zorgbedden

De hout- en fantasiedecoren in de kleurcollectie zijn extreem kras-, stoot- en slijtvast en zijn bovendien bestand tegen de gebruikelijke chemicaliën. De panelen zijn volgens DIN 68765 (conform emissieklasse E1) resp. DIN EN 438 vervaardigd.  Alle massief houten onderdelen van zorgbedden zijn uit beukenhout vervaardigd. *Informeer hiernaar in onze winkel of neem contact met ons op.

De kenmerken van het Völker Vabasso zorgbed op een rijtje:

  • gepatenteerde bedhoogtegeheugen zorgt ervoor dat eenvoudig de gewenste lighoogte en positie kan worden ingesteld.
  • met de “easy chair”-functie kunnen de gebruikers moeiteloos in een zittende positie worden gebracht.
  • de instaphoogte is automatisch in te stellen.
verlichting-onder-het-zorgbed-voor-betere-oriëntatie-tijdens-de-nacht

Optioneel verkrijgbaar:

  • Bedverlenging.
  • Beddengoedlade.
  • discreet nachtlampje onder het bed.
  • dubbele zwenkwielen set aan voeteinde voor gemakkelijker manoeuvreren.
  • in laagste positie wordt het bed automatisch op de rem geplaatst.
dubbele-zwenkwielen-set-voor-betere-manoeuvreerbaarheid-en-remkracht-van-zorgbed

Voelker-verpleegledikant-zorgbed
Volker-Duitsland
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule