Voelker-Zorgbed-Linea-FS-design-of-Model-3080

Völker zorgbed

Het Volker zorgbed voldoet aan de eisen in de ouderenzorg waaraan een zorgbed  moet voldoen. En hieraan kan tegenwoordig, gezien de steeds hogere leeftijd waarop mensen in een verzorgingstehuis terecht komen, en de daarbij horende immobiliteit, met dit soort hulpmiddelen prima worden voldaan. Door de jarenlange ervaring op gebied van zorg- en verpleegbedden is de stap naar thuiszorg een relatief kleine voor deze beddenfabrikant immers de ervaring en kennis is volop aanwezig dus een bed specifiek voor een huiselijke omgeving was prima realiseerbaar.

Het Völker zorgbed is daardoor ook steeds meer te vinden bij diegene die thuis de behoefte hebben aan zo’n zorgbed deels ingegeven door alle mogelijkheden die deze bedden bieden waarbij men, met het oog op het ouder worden, al gebruikt wenst te maken van dit soort specifieke bedden en deels doordat er sprake is van een medische indicatie.

Welke modellen van zorgbedden zijn o.a. verkrijgbaar?

  • Model 3080 ook wel betiteld als “Linea”
  • Model 5384 Kepler ook wel als “Vabasso” betiteld

Gemakkelijke in- of uitstap

Deze zorgbedden bevorderen het vermogen van bewoners en patiënten zichzelf te verzorgen en ondersteunen en vergemakkelijken verpleegmaatregelen. Het bed staat in onze beddenspeciaalzaak ter kennismaking waarbij we u alle mogelijkheden van het zorgbed kunnen presenteren. Zoals de wijze waarop het zorgbed in allerlei hoogte’s in te stellen is door de gemakkelijke druk op een knop, deze hoogte variatie is ideaal om gemakkelijk in of uit het bed te stappen en mocht verpleging gewenst zijn dan behoeft degene die de zorg verleent geen zwaar belastende lichaamsinspanningen te doen, en kan er op “werkhoogte” verpleging uitgevoerd worden.

Veiligheid

Ook bijzonder zijn de geïntegreerde uitvalhekken zodat het Volker zorgbed er ook als een gewoon ledikant kan uitzien maar mocht de behoefte er zijn om gebruik van de uitvalhekken te maken, bewust met een onderbreking ervan rond de in-en uitstapplaats om risico’s ten aanzien ten aanzien van valpartijen door over een uitvalhek “moeten” klimmen om uit het zorgbed te komen tot een minimum te beperken, er is.

Tot slot is ook de verstelbare bedbodem met microstimulatie de aandacht waard evenals de toepassing van diverse accessoires denk daarbij aan een bedtafel, optrekbeugel of bijpassende verlichting allemaal toegespitst op het creëren van een optimale functionaliteit, meer daarover vind u op de andere pagina’s over zorgbedden op onze site.

Bedbodem-met-microstimulatie

Design en comfort

Buiten alle functionaliteiten met oog op verzorging lijkt het Volker zorgbed op een designbed. Maar het is dus in werkelijkheid een verpleegbed van topklasse met alle mogelijkheden die u maar kunt bedenken. Het ligvlak in uw lievelingsstand: het ruggedeelte ongeveer driekwart omhoog, en ook het gedeelte voor uw onderbenen iets omhoog dit om lekker te kunnen ontspannen of om een boek te lezen, tablet ter hand te nemen etc. Maar misschien wilt u het totale bed nog net wat hoger zetten, zodat u vrij zicht hebt op de tv. En als u het bed dan ook nog alleen aan het hoofdeinde omhoog kunt verstellen, zodat u het idee hebt in een comfortabele relaxfauteuil te zitten, is dat helemaal fantastisch! Het dus een samenspel tussen het in hoogte verstellen van het gehele bed en de verstelbare bedbodem wat tot deze mogelijkheden leidt.

Bedieningsgemak

Bovendien kunt u met twee of drie handelingen een zijleuning uittrekken en omhoog stellen,  zodat u zich daar heerlijk met uw hoofdkussen in kunt nestelen. Comfortabeler kan niet. En als u dan later wilt gaan slapen, hoeft u alleen maar op een knop te drukken om het hele bed weer in uw voorkeurslaapstand terug te zetten. Dit werkt natuurlijk ook allemaal als u aan uw bed gebonden bent. Ziek, of zorgbehoevend, vooral dan blijkt pas hoe multifunctioneel een Volker zorgbed is en hoe divers de uitvoeringsdetails zijn, dus toe te passen:

  • Als hulp voor meer zelfstandigheid.
  • Om zelf mobiel te blijven en ter ondersteuning van een actieve verzorging.
  • Als bescherming tegen het uit bed vallen.
  • Als effectieve maatregel tegen doorliggen.
heerlijk-om-te-ontspannen-door-alle-instelbare-mogelijkhedengemakkelijk-uit-bed-stappen-op-de-juiste-hoogteHet-bed-zorgt-voor-voldoende-houvast-bij-het-opstaan

U kunt het Volker zorgbed met één druk op een knop laten zakken, eventueel zelfs exact tot de hoogte waarvan u gemakkelijk kunt opstaan. U kunt de vier segmenten van de bedbodem individueel instellen waarbij het bed als een relaxfauteuil fungeert. U kunt – wederom met een druk op een knoppen combinatie – de vier zwenkwielen laten zakken, zodat het bed gemakkelijk kan worden verplaatst. En als u wilt, kunt u gebruik maken van zijleuningen (-uitvalhekken) en daarbij ligt u ook nog eens op een van de beste lattenbodems die er momenteel zijn in dit soort bedden.

De kleurmogelijkheden en materiaalsoort

De bedden zijn daarbij leverbaar in diverse kleuren en maten, de op deze pagina afgebeelde kleuren kunnen in werkelijkheid afwijken door de optredende verschillen in kleurinstellingen van de diverse apparaten, zoals uw PC, tablet, smartphone. Deze kleuren zijn dan ook bedoeld om inzicht in een deel van de kleurvariatie’s te geven en kunnen door te tijd heen ook varieëren. Mocht u behoefte hebben aan een up to date overzicht  dan vragen wij u contact met ons op te nemen.

Extra informatie

Sommige van deze getoonde kleuren worden met een bijpassende* kleur onderstel geleverd en de overige kleuren worden uitgevoerd met een onderstel van elektrolytisch geoxideerd aluminium. Alle massief houten onderdelen van zorgbedden zijn uit beukenhout vervaardigd. *Informeer hiernaar in onze winkel of neem contact met ons op.


Voelker-verpleegledikant-zorgbed
wij-zijn-onderdeel-van-de-beddenspecialist-formule