interieuradvies-voor-uw-slaapkamer-we-helpen-uw graag

Raambekleding voor de slaapkamer

Als er één kamer is waar de functionaliteit van raambekleding een zwaarwegende rol speelt, dan is het wel de slaapkamer. Raambekleding voor de slaapkamer is een belangrijke keuze waarbij u zich vooraf dient af te vragen waar de raambekleding aan dient te gaan voldoen zoals:

 • goed verduisterd, eventueel zelfs midden op de dag.
 • voldoende privacy, dit vanzelfsprekend afhankelijk van hoe uw slaapkamer gesitueerd is.
 • de sfeer, uitstraling die de raambekleding moet oproepen
 • gemakkelijke bediening
 • onderhoud

Er is een ruime keuze met allerlei opties voor juiste raambekleding in de slaapkamer. De slaapkamer moet immers veelal een sfeervolle en comfortabele kamer zijn welke bijdraagt tot ontspanning en geborgenheid. De juiste keuze van raambekleding speelt daarin dan ook een grote rol, welke soorten zijn er eigenlijk:

Duo- of Eclips rolgordijnen

Dit type rolgordijn is opgebouwd uit twee stoflagen, onderverdeeld in transparante en minder (tot geen) transparante textiel segmenten en die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen, waardoor uzelf de gewenste lichtinval kunt bepalen. Op die wijze kunt u overdag bij o.a. felle zon de stoflagen half laten overlappen. Zo wordt het binnenkomende licht gefilterd, terwijl er toch van de dag genoten kan worden. Wanneer het duo- of eclips rolgordijn volledig gesloten wordt, en de stof zou daarnaast ook nog eens verduisterend zijn, dan kunt u ook s’ nachts genieten van een prettige nachtrust.

Rolgordijnen

Een rolgordijnen is een produkt wat zeer gemakkelijk in gebruik is en daarnaast, dit door de keuze uit vele kleuren, stofsoorten en dessins,  altijd wel in een juiste combinatie toe te passen is welke ook nog eens zeer sfeervol kan zijn. Verder kan er de slaapkamer extra donker worden gemaakt met een verduisterend rolgordijn weliswaar zal er dan nog altijd sprake van “kieren” kunnen zijn maar afhankelijk van de combinatie met andere raambekleding of een te kiezen afwerking met profielen hoeft dat geen storend effect op te leveren.

Plissé- of Duette (of Dupli-)gordijnen

Deze raambekleding is zeer geschikt voor zowat elke raampartij of vorm waaronder die in slaapkamers. Het verschil tussen een Plissé of Duette of Dupli-gordijn is de toegepaste stoflaag. Plisségordijnen hebben een enkelvoudige laag stof, en Duette of Dupli-gordijnen hebben een dubbele (honingraat-achtige) stoflaag. Voordelen van deze laatste variant is het niet zichtbaar zijn van koorden en koordgaatjes, hogere isolatiewaarde en Duette of Dupli-gordijnen goed verduisterend te verkrijgen. Wat dat betreft lenen de Duette of Dupli-gordijnen zich zeer goed voor de slaapkamer aangezien de dubbele stoflaag voor meer privacy zorg draagt, een mooi diffuse lichtval oplevert en vaker voor de bredere raampartijen geschikt zijn. Daarbij wel de juiste bedieningsvorm in acht nemend.

Ook is er een keus te maken voor het “twee-in-één” model dit model is zeer geschikt voor de slaapkamer. Er kan namelijk door deze constructie een combinatie van een lichtdoorlatende Plissé- of Duette of Dupli-stof met een verduisterende Plissé- of Duette of Dupli-stof worden gemaakt waardoor de privacy en lichtinval door u zelf bepaald kan worden.Horizontale jaloezieën

Bij deze horizontale jaloezieën, welke verkrijgbaar zijn in vele kleuren en uitvoeringen aluminium of hout en sommige in kunststof, wordt door het kantelen van de lamellen gemakkelijk door uzelf de mate van lichtinval bepaalt en privacy. Wel wordt er bij deze raambekledingsprodukten, zeker als er sprake is van vinyl-, pvc- of laminaatvloeren in de slaapkamer veelal de behoeft geuit door onze kalnten om de combinatie te maken tussen gordijnen, transparante of inbetweenstoffen waardoor contactgeluid tot een aangenaam niveau worden teruggebracht.

Vouwgordijnen

Gordijnen brengen sfeer in een ruimte en zijn echte eyecatchers maar diezelfde gordijnstof kan ook als een vouwgordijn prima dienst doen voor de slaapkamer het zijn lichtdoorlatend of verduisterende eigenschappen. Maar natuurlijk, zoals op de pagina gordijnen en inbetween vermeld, is een gordijnstof met eventueel een verduisterende voeringstof, ook zeer geschikt als raambekleding voor de slaapkamer.

Vlinderjaloezieën

Eigenlijk is dit produkt een horizontale jaloezie en plisségordijn in één. De op maat gemaakte lamellen van de vlinderjaloezie bestaan uit dubbel gevouwen banen stof met de vouw aan de interieurzijde met een breedte van 50 mm. In tegenstelling tot aluminium of houten jaloezieën wordt door de textiele lamellen direct het contactgeluid in uw slaapkamer verlaagd. Doordat de lamellen van de vlinderjaloezie zich kunnen uitvouwen, waardoor de uiteinden van de lamellen elkaar raken is dit raambekledingsprodukt aan z’n naam gekomen. Zo krijgt de vlinderjaloezie de look als een plisségordijn en wanneer de lamellen niet zijn uitgevouwen, dan ziet de vlinderjaloezie eruit als een horizontale jaloezie.

 • Eenvoudige bediening
  De vlinderjaloezieën  zijn eenvoudig te bedienen. Met een optrekkoord of ketting wordt de vlinderjaloezie op neergelaten.  Met het tuimelkoord kunt u de lamellen open, halfopen of dicht kantelen. Zo kan ook bij dit produkt de gewenste lichtinval en privacy voor de slaapkamer worden gerealiseerd.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen
  De vlinderjaloezieën zijn verkrijgbaar in 28 mooie kleuren. Kies uit verschillende tinten wit, beige, grijs, bruin en zwart en vind de perfecte kleur voor de slaapkamer.


Maatwerk
Voor alle op deze pagina vermelde produkten geldt “maatwerk”! Mooi passende raambekleding maakt het interieur van de slaapkamer helemaal af. Alle raamdecoratie wordt dan ook op maat gemaakt, met oog voor detail.

Deze video hebben we geplaatst om u een goed beeld te krijgen van de op deze pagina vermelde maar ook andere raambekledingsoplossingen.

Verduisterende raambekleding voor de slaapkamer

Een donkere en rustige slaapkamer kan bijdragen tot een goede nachtrust, voor veel mensen dus van grote waarde vandaar dat we aandacht aan het aspect verduisterende raambekleding willen geven. Wat voor mogelijkheden zijn er?

 • Verduisterende stoffen
 • Twee-in-één model
 • Oplossingen tegen lichtkieren

Bij de diverse merken zoals o.a. Sunway, Bece en HR-design vind u verduisterende stoffen in collecties van rolgordijnen, duo (of Eclips) rolgordijnen en Duette of Dupli-gordijnen en specifiek voor vouwgordijnen worden in onze winkel merken als o.a. Ado en Artelux vertegenwoordigd. Waar het gaat om de collectie vouwgordijnen zijn veel stoffen te voorzien van een verduisterende voering. In mindere mate geldt ook voor verticale jaloezieën in aluminium en kunststof dat er sprake is van verduistering, de lichtkiertjes tussen de lamellen onderling en de bewegingen, en daardoor soms ook geluid, wat een tochtlijn (door onder andere een kierstand van een raam, rooster of bovenlicht) veroorzaakt maken deze beide laatste produkten wat minder geschikt voor een slaapkamer. Wel is het zo, maar dit geldt in algemene zin, dat donkere kleuren altijd beter verduisteren dan lichtere tinten.

Twee-in-één model
Als u verduistering en privacy wilt combineren met lichtinval, dan is er een keuze te maken voor een Duette of Dupli-gordijn met de zogenaamde optie twee-in-één model, daarbij kunt u een verduisterend Duette (of Dupli-)gordijn combineren met een lichtdoorlatend plissé gordijn. Overdag kun u het plissé gordijn gedeeltelijk gesloten houden waardoor er lichtinval en privacy gecombineerd wordt, en ’s avonds sluit u het verduisterende Duette of Dupli-gordijn volledig.

Tegen gaan van lichtkieren

Wanneer er sprake is van lichtkieren en de slaapkamer moet zo goed als mogelijk verduisterend worden? Dan zijn er de volgende extra toepassingen, wel kan dit per merk anders worden aangeboden:

Duette-of-Dupli-gordijn-Twee-in-Eén
 • Rolgordijnen: Voor maximale verduistering is er bij een verduisterend rolgordijn de mogelijkheid om deze met koof en zijprofielen uit te voeren, waardoor de zijkanten worden afgesloten en daardoor lichtkieren worden weggenomen. Eén en ander is wel met restrictie’s ten aanzien van de maatvoering informeer hiernaar in onze winkel.
 • Duette of Dupligordijnen:
  Kiest u voor dit type raambekleding met een verduisterende stof, dan kunt u dit produkt laten voorzien van zijprofielen. Deze zijprofielen gaan hinderlijke lichtinval tegen. Maar ook hier geldt weer voor dat maatbeperkingen en/of raamconstructie’s een rol zullen spelen in deze te kiezen optie.

BeCe-binnenzonwering-en-raamdecoratie
Sunway-exclusieve-raambekleding
Artelux-gordijnen-en-in-betweenstoffen-en-vouwgordijnen
Ado-stoffen-kamerhoog-gordijnen-en-transparanten-en -vouwgordijnen