interieuradvies-voor-uw-slaapkamer-we-helpen-uw graag

Gordijnen en Inbetween

Deze groep van raambekleding bestaat sinds jaar en dag. Gordijnen en inbetween maar ook transparante stoffen zijn veelomvattend en toepasbaar in nagenoeg elke ruimte van uw woning, daar hoort dan ook zeker de slaapkamer bij. De keuze hangt af van verschillende eisen die vanzelfsprekend per persoon kunnen verschillen zoals:

  • verduisterende stoffen
  • effen / unikleuren
  • dessin stoffen
  • velourskwaliteiten
  • brandvertragende stoffen
  • gemakkelijk wasbare stoffen
  • etc.
stofcollecties-dus-ruime-keuze-voor-de-slaap--en-woonkamer

Overeenkomstig met al deze bovenstaande eisen is dit: De stoffen bepalen allemaal de sfeer in de slaapkamer naast de gezochte functionaliteit. Waren het vroeger de combinaties van transparante stoffen en gordijnen, nu is het vaak ook een combinatie van één van deze stofsoorten samen met een binnenzonwering zoals rolgordijn, horizontale jaloezie, plissé en meer. Maar bovenal past de charme van een textiele stof voor het raam als geen ander bij de slaapkamer, net zoals bij tapijten of vloerkleden is ook hier sprake van een, veelal, warme en sfeervolle uitstraling. De stoffen zijn contactgeluid verlagend en samen met een wat strakkere uitstraling van een binnenzonweringsprodukt wordt het een harmonisch geheel.

raamdecoratie-horizontale-jaloezie-in-combinatie-met-inbetween-stof

Bij een aantal merken staan we op deze pagina kort bij stil en voor sommige geldt de mogelijkheid om aan de hand van zogenaamde roomplanners een beeld te krijgen van het effect wat een gekozen stof teweeg brengt. Naast de roomplanners zijn er vaak zichtstalen aan te vragen alleen niet ieder merk stelt u als consument in de gelegenheid dit zelf te doen. U snapt dat we dit graag voor u ter hand nemen wanneer u dit niet zelf kunt aanvragen, we helpen u graag.

Welke merken vindt u o.a. in onze winkel?

Zoals al op de pagina interieuradvies aangegeven zijn dat onder andere:

Maar naast deze merken zijn er ook nog andere merken vertegenwoordigd onder het label Kijken Kiezen Kleuren.


Artelux stoffen

Bij Artelux leven men voor het vervaardigen van een product waar ze écht trots op zijn. Daarom nemen men dit uitgangspunt in acht bij ontwikkeling,  van de Artelux stoffencollectie’s.  Artelux wordt gepresenteerd als concept, dat betekent o.a. dat de collectie qua kleur, materiaal en dessin een uitgebalanceerd totaalpakket biedt met oog voor diverse maten van transparantie en onderlinge kleurcoördinaties. Kleuren, materiaal en functionaliteit zijn op elkaar afgestemd. Een tijdloze, betrouwbare, onderhoudsvriendelijke en commerciële gordijnstofcollectie waarbij de verhouding prijs-kwaliteit, een belangrijke pijler is.

Het Artelux team stelt zich als doel een toegankelijke, up to date gordijncollectie te brengen. Een collectie die qua kleur en materiaal beantwoordt aan het actuele trendbeeld. Een collectie die naast modisch tegelijk ook onderhoudsvriendelijk is. Een collectie die sfeer brengt. Dat is de passie van Artelux! Sfeer en warmte brengen in ieder interieur. Want zoals Artelux mensen zelf altijd zeggen: ‘met onze collectie is iedere emotie haalbaar!’. We presenteren deze Artelux-collectie dan ook graag aan u in onze winkel, zo maken we van onder andere van uw slaapkamer uw droomkamer.

Christian Fischbacher stoffen

Inmiddels zes generaties lang is Christian Fischbacher een exclusieve gordijnleverancier op de gordijnenmarkt.  Naast de collectie gordijnstoffen heeft Christian Fischbacher ook een collectie beddengoed. Maar terugkomend op de gordijnstoffen kunnen we stellen dat deze zich kenmerken door zeer exclusieve designs, weeftechnieken en garensoorten. Van de mooiste zijden tot de praktische Trevira CS doeken,  de gordijncollectie van Christian Fischbacher bied u dit allemaal, alleen de mooiste gordijnstoffen zijn goed genoeg.

Christian-Fischbacher-stijlvolle-en-luxe-stoffen-van-topkwaliteit

Dit heeft als consequentie dat het prijsniveau wat hoger kan liggen dan sommige andere merken alhoewel ook dit merk met een grote groep consumenten tracht rekening te houden. Maar als u de prijs niet direct als leidraad hanteert en vooral de uitmuntende kwaliteiten en technieken kan waarderen en u realiseert zich daarnaast dat gordijnen vele jaren uw interieur in de slaap- of woonkamer zullen verfraaien en beinvloeden dan is dit wellicht ruim voldoende reden om voor dit merk te kiezen. Omdat de keuze van gordijnen en transparanten bij Christian Fischbacher zeer omvangrijk is, bestaat er naast onze winkel de mogelijkheid de showroom van Christian Fischbacher in Amstelveen te benutten zodat de kans zeer groot is dat u daar de stof van uw dromen kunt tegenkomen.

Kendix stoffen

Textiel gemaakt door mensen met visie en een scherp oog voor detail, voor mensen die schoonheid en kwaliteit belangrijk vinden.

Kendix ontwerpwerk. De collectie wordt door een ontwerpteam van ontwerpers in eigen huis ontworpen en ontwikkeld. Van eerste concept, visie en deze vertalen in garens, weven met fijne draadjes, schetsen, ontwerp, vlakverdeling en maatvoering, weefstructuren tot uiteindelijke dessins. Het ontwerpwerk omvat het kleinste detail tot het omzetten naar productietechnieken en de totale collectie: kleuruitwerkingen, presentaties, grafisch werk, etc. Kendix ontwikkelt, vervaardigt en distribueert dan ook hoogwaardige gordijn, transparanten en inbetweenstoffen.

Kendix-roomplanner-screenshot-bekijk-de-collectie-van-dit-merk

De collectie bestaat uit bedrukte, geweven en transparante stoffen, grafische dessins, ausbrenners en geweven structuren, veelal kamerhoog. De collectie is gericht op de consument die iets exclusiefs voor zijn of haar interieur zoekt. Maar ook bijvoorbeeld in hotels, culturele centra, regeringsgebouwen, kantoren, kortom: in representatieve interieurs over de hele wereld hangen Kendix gordijnen. De Kendix-roomplanner geeft u wat meer inzicht in stofkeuze’s en uitstraling.

ADO stoffen

is wereldwijd de grootste producent van interieurstoffen. In 1954 werd het bedrijf opgericht door Hubert Wulf en vernoemd naar de internationale vestigingsplaats Aschendorf, net over de grens in Noord-Duitsland.

ado-oorsprong-en-ontwerp-van-stoffen

Dit merk staat voor een hoogwaardige kwaliteit van al haar producten. Doordat alles in eigen beheer wordt ontwikkeld en geproduceerd, is het mogelijk de kwaliteit goed onder controle te houden om die reden krijgt dan ook op elk ADO-product een garantie op fabricagefouten, daarnaast  voldoen de ADO-stoffen aan diverse klasse’s van lichtecht en de meeste stoffen zijn goed te reinigen waarbij we u wel willen wijzen op de richtlijnen ten aanzien van reinigen. De meeste producten kunt u namelijk zelf wassen mits het volume van uw wasmachine daar toereikend voor is, andere producten kunnen uitsluitend chemisch worden gereinigd. Dit hangt af van de samenstelling van de stof en de (na)bewerkingen die de stof heeft ondergaan. Bij elk Ado-stof welke u aanschaft, wordt een wasvoorschrift gegeven.

Sterk is dit merk in de  keuze uit een ruime collectie kamerhoge stoffen welke naadloos worden geconfectioneerd. De stof bestaat als het ware uit één stuk, er hoeven geen banen aan elkaar te worden gestikt. Daardoor valt de stof veelal mooier en is er nooit sprake van patroonverlies,dit integenstelling tot stof in banen geproduceerd. De stoffen worden verkocht per strekkende meter en binnen de Ado-collectie variëren de transparante stoffen qua afmeting van 180 tot circa 340 cm hoogte, de breedte is feitelijk oneindig.

Andere merken waarbij de roomplanner wordt toegepast om u een beeld van de mogelijkheden te geven zijn o.a.:

U kiest het te selecteren vertrek in de roomplanner, de stof, kleur, confectiemethode en eventueel een knipstaal van de stof waar u in geintereseerd bent. Mocht een knipstaal niet door u zelf kunnen worden aangevraagd neem dan met ons contact op.

wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies.


De-Ploeg-gordijnen-en-transparanten
Christian-Fischbacher-gordijnen-en-transparante-stoffen
Ado-stoffen-kamerhoog-gordijnen-en-transparanten
Kendix-stoffen-onderscheiden-modern-eigentijds-en-kwaliteit
Artelux-gordijnen-en-in-betweenstoffen
Your-Edition-kleurrijke-stoffen-voor-kinder-en-slaapkamer